Prei zaden kopen moestuin | Moestuinland
Prei Zaden, Winterreuzen
Zaden voor prachtige winterprei. De prei is de hele winter door te oogsten. Geeft prei van ongeveer 20 centimeter.

Artikelnummer

SL0525

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

 

Zaden voor prachtige winterprei

De zaden uit dit zakje preizaden geven een vorstbestendige winterprei die het hele jaar door te telen is. Met de winterprei kun je het hele jaar door genieten van verse prei uit eigen moestuin. De oogst is een donkergroene prei met een lengte van ongeveer 20 centimeter. De prei kan goed tegen vorst en is daarom de hele winter te oogsten. Na het oogsten ook mogelijk om in te vriezen, al gaat de kwaliteit dan wel achteruit. Prei kun je op verschillende manieren gebruiken in het eten: In salade, door de macroni of een prei-schotel, heerlijk! Wat je er ook mee doet, het is in elk geval een gezonde groente om te eten. Prei is namelijk een goede bron van mineralen zoals koper en ijzer. 

Zaden voor prei zaaien en oogsten

Prei zaden bij voorkeur onder glas zaaien. Wil je liever direct in de vollegrond zaaien, doe dit dan vanaf half juni op een zaaibedje. Houd altijd rekening met de perfecte zaaitemperatuur van 15 graden Celsius. Onder glas zaaien kan in de maanden maart, april en mei. In de vollegrond zaaien kan vanaf half mei tot en met juni. Dun zaaien, het zal ongeveer 20 dagen duren voordat de zaden ontkiemt zullen zijn. Wanneer de kiemplantjes de dikte hebben van een potlood, overpoten in een plantengat. Maak hiervoor een gat in de tuin van ongeveer 18 centimeter diep. Het jonge plantje rustig in de gat laten zakken en daarna iets water geven. Het gat zal zichzelf dichten door verder te groeien. Houd bij het uitpoten een minimale afstand van 10 centimeter aan tussen de plantjes. De winterprei is de hele winter door te oogsten, van ongeveer november tot en met maart.

Zaden van Sluis Garden

Er zitten ongeveer 525 zaden in een zakje van 1,5 gram van het merk Sluis Garden. De zaden zijn goed te bewaren, dus ook als je de zaden nog even wilt bewaren nadat je een deel al gezaaid hebt, is dit geen probleem. Zorg wel dat het zakje goed afgesloten is en op een donkere, vochtvrije plaats bewaard wordt. Ook niet te warm in de zomer, en niet te koud in de winter.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.