Prei zaden kopen, Winterprei Farinto | Moestuinland
Prei Zaden, Farinto (Winterprei)
Deze winterprei is van echte tuinderskwaliteit. Goed te telen en zeer smaakvol! Goed resistent tegen de kou en kan strenge vorst verdragen. Hele winter te oogsten.

Artikelnummer

SL0515

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Winterprei zaden kopen

Deze winterprei is zeer goed te telen en valt onder de categorie 'tuinderskwaliteit'. Zeer smaakvolle pree van het ras Farinto. De prei die de zaden produceren is blauwgroen van kleur en wordt ongeveer 25 centimeter lang. Deze winterprei is uitstekend goed bestand tegen vorst en kan daarom de hele winter in de moestuin blijven staan. De oogstperiode loopt dan ook van november door tot en met april. Uitzonderlijk goed resistent en na de oogst lang te bewaren. 

Hoe moet ik winterprei zaaien?

Je kunt de zaden van deze Farinto winterprei onder glas zaaien van maart tot en met mei. Ook kun je de zaden direct ter plaatse in de moestuin zaaien, dit kan in de maanden mei en juni. De voorkeur ligt bij het zaaien onder glas of buiten op een zaaibed tot halverwege de maand juni. Niet te dik zaaien. Als de prei plantjes de dikte hebben bereikt van een potlood, moet je ze overpoten naar een ander plekje in de moestuin. Doe dit in een gat van ongeveer 18 centimeter diep. Je kunt de plantjes voorzichtig op de bodem van dit gat zetten, waarna je water kunt geven. De gaten hoeven niet gedicht te worden, de prei groeit deze vanzelf dicht. Na de oogst lang te bewaren en geschikt voor in de vriezer. De hele winter kun je blijven oogsten! 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.