Postelein zaden kopen, Groene Gewone Grootverpakking (50 gram) | Moestuinland
Postelein zaden, Groene (Grootverpakking)
Groene Postelein zaad, ook wel 'gewone' Postelein genoemd. Nu verpakt in een grootverpakking van 50 gram voor 50 vierkante meter.

Artikelnummer

860654

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á6,50
Prijs per 50 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Grootverpakking Postelein zaad kopen

Grootverpakking van Groene of Gewone Postelein zaden. De sterkte en meest gekweekte Postelein, nu in een grootverpakking van 50 gram. Deze eenjarige groente kun je makkelijk combineren in salades, als wokgroente, in stamppotten, wokken, in de soep of natuurlijk rauw te eten. Groene Postelein is een onbekende en vergeten groente die vooral in de oorlog en de tijden erna veel werd gegeten. Postelein bevat veel anti-oxidanten, vezels en is calorie-arm. Los van de wortels, is Postelein helemaal eetbaar.

Hoe moet ik gewone Postelein kweken?

Je kunt de zaden van de Groene Postelein zaaien onder glas en in de volle grond. Onder glas van mei tot en met september. In de vollegrond van juni ot en met september. Zaai het zaad in vochtige aarde, op regels of breedwerpig. Niet te dik zaaien. Eventueel even mengen met zand, voor een gelijkmatigere uitstrooi. Ook kun je het gezaaide goed afdekken met plastic folie of vliesdoek om het goed vochtig te houden, zeker bij droge dagen. Bij het zien van ontkiemende koppen, de folie verwijderen. nu is het belangrijk voor de goede smaak dat de grond nog wel genoeg water krijgt, maar de planten droog blijven. Al na 3 weken te oogsten! Dit kan van mei tot en met oktober.

Deze grootverpakking bevat 50 gram Postelein zaad, genoeg voor ongeveer 50 vierkante meter aan Postelein. Na het oogsten is Postelein het beste bewaren in de koelkast. Ook in te vriezen. 

Grootverpakking Postelein in het kort:

  • Groene Postelein

  • Inhoud: 50 gram (circa 50 vierkante meter);

  • Zaaien onder glas: mei-september;

  • Zaaien volle grond: juni-september;

  • Oogsttijd: mei-oktober;

  • Latijnse naam: Portulaca oleracea.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.