portulaca zaden kopen bij moestuinland
Portulaca Zaden, Zonneroosje (mix)
Portulaca grandiflora - een prachtig bloeiend rotsplantje, van zo'n 15 centimeter hoog. De portulaca kruipt over de bodem en is heel goed bestand tegen hitte en droogte.

Artikelnummer

SL6030

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Portulaca mix zaden kopen

De portulaca grandiflora is een zeer geschikt rotstuinplantje door zijn warmteminnende eigenschappen en uitstraling. Het vetachtige blad heeft wat weg van de sedum. Daarnaast krijgt de portulaca een overvloed aan kleurrijke bloemetjes, rode, roze en gele. Het plantje is in ons nederlandse klimaat niet winterhard. De plant kruipt als een bodembedekker, en is heel goed geschikt voor droge en zonnige plekken. Naast de aanplant in de rotstuin zijn potten of bloemenborders ook zeer geschikt. 

Zonneroosje, portulakroosje of portulaca zaaien

Zaaien doe je, onder glas, in de maanden maart april en mei. Wil je dit direct buiten doen, dan kan dit in de maanden mei en juni. Zaai niet te dicht. De zaden kiemen makkelijk, met zo'n 14 dagen kiemduur. Hierbij is een zaaitemperatuur van zo'n 22 graden ideaal, wat het binnenzaaien wel makkelijker maakt. Jonge plantjes kunnen wat teer zijn, pas hierbij op met het uitplanten. Wanneer ze op plaats van bestemming uitgeplant kunnen worden, kies dan een warm en zonnige plek. Houd hierbij een plantafstand van zo'n 15 centimeter aan. Succes in de tuin!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.