Texla pootaardappels kopen, 1 kg aardappel | Moestuinland
Pootaardappel, Texla (1kg)
Pootaardappel Texla is een zeer kwalitatief aardappel ras. Roodschil aardappel die geschikt is voor zandgrond. Goed resistent.

Artikelnummer

Z881455

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

ÔéČ┬á6,99
Prijs per 1 kg
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Texla pootaardappels kopen (1 kg)

Deze Texla pootaardappels produceren flinke aardappels met een rode schil. Deze aardappelen zijn laat afrijpend de vorm van de aardappels is rond. Het is een vastkokende of vrij vastkokende aardappel die vooral geschikt is voor het koken en bakken. Wordt ook aangeraden bij salades. De Texla pootaardappel is geschikt voor lichte grond (zandgrond) en minder voor kleigrond. Makkelijk te telen aardappelsoort die niet bemest hoeft te worden.

Texla aardappels telen

Je kunt de pootaardappels het beste voor kiemen, omdat Texla best traag kiemt. Dit doe je door de aardappels op een lichte (niet direct zonlicht) te leggen. Ze vormen dan vast uitlopers en zo komen ze sneller boven. Poot de plantaardappels op ongeveer 30 centimeter van elkaar, met 45 centimeter tussen de rijen. Doe dit in de maanden april en mei. De pootaardappel Texla is goed resistent tegen de aardappelziekte Phythophtora. Je kunt de aardappels oogsten in de maand augustus als het loof is afgestorven. Na het oogsten zijn de aardappels goed te bewaren.

Verpakking bevat ongeveer 1 kg aan pootaardappels. Genoeg voor circa 10 vierkante meter aan aardappels.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.