Pootaardappel kopen, Eersteling  (1 kg) | Moestuinland
Pootaardappel, Eersteling (1kg)
Pootaardappel Eersteling is één van de meest vroege variaties van pootaardappelen. Deze aardappels geven een hoge opbrengst.

Artikelnummer

Z881352

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

€ 5,99
Prijs per 1 kg
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Pootaardappel Eersteling kopen

Eersteling pootaardappelen geven eigenlijk in de naam al hun specialisatie aan. Het is een aardappel soort dat als één van de meest eerste soorten in het jaar gepoot kan worden. Het is dus een vroege aardappelsoort met tevens een hoge opbrengst. De Eersteling aardappels hebben een mooie lichte kleur en een fijne smaak. De aardappelen kunnen gebruikt worden om te koken, en worden als vastkokend/ vrij vastkokend omschreven. 

Eersteling pootaardappels telen

De Eersteling pootaardappels kun je in de maanden maart en april poten. Gebruik hiervoor een plantafstand van ongeveer 30 centimeter tussen de pootaardappelen, en zo'n 65 centimeter tussen de verschillende rijen. De plantaardappels hebben een doorsnee van 28-40 milimeter. Als de teelt goed verlopen is, kun je de aardappels oogsten in de maanden juni/juli. Deze aardappel groeit het best als het op een goed gedraineerde grond wordt geteeld. En dan... rooien maar! 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.