Biologische pompoen zaden kopen, Muskaatpompoen | Moestuinland
Pompoen Zaden, MusquƩe de Provence | BIO
Muskaatpompoenen hebben een mooie oranje kleur en zijn zoet van smaak. De 35 centimeter grote vruchten hebben een snufje muskaat. Ideaal voor in de soep. Biologisch zaad.

Artikelnummer

SL0722

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ā‚¬Ā 2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Muskaatpompoen zaden kopen

Biologische zaden voor de teelt van muskaatpompoenen. Muskaatpompoenen hebben een donker oranje kleur en een lichte smaak van muskaat. De vruchten worden ongeveer 35 centimeter groot en smaken heerlijk zoet. Het vruchtvlees van deze pompoen zit bomvol met goede vitaminen en mineralen, een zeer hoge voedingswaarde. De pompoenen verkleuren pas laat in de herfst en na de oogst zijn ze lang te bewaren. 

Het telen van muskaat pompoen

De zaden zijn onder glas te zaaien in de maanden april en mei. Doe dit in een bakje of direct in een grote bloempot. Je kan deze uitplanten als de plant ongeveer 4 echte bladeren hebben. En dit mag niet eerder zijn dan de ijsheiligen, dus half mei. Want pompoen heeft in de teeltperiode nameljik voldoende warmte nodig, en vorst is echt funest. Verder vraagt pompoen genoeg vocht en mest. Wil je zaaien in de vollegrond, dan kan in mei en in juni. Porbeer dit te doen bij een temperatuur van ongeveer 19 graden. Zowel bij zaaien in de vollegrond alsook bij het uitplanten, houdt rekening met minimaal 2 meter ruimte rondom de plant. Pompoen heeft namelijk echt veel ruimte nodig. 

Biologische pompoen zaden

De pompoenen zijn te oogsten na de herfst, als ze verkleurd zijn. Dit is rond september, oktober en november. De zaden van deze muskaatpompoenen zijn geteeld, verpakt en geschoond volgens biologische methode. Dit betekent dat er geen kunstmest is gebruikt, dat de zaden onbespoten zijn en dat alles op een zo'n natuurlijke wijze is geteeld. Gecontroleerd door stichting SKAL. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.