Poleimunt Zaden Kopen Akkerplei | Moestuinland akkerplei poleimunt zaden kopen - moestuinland
Poleimunt Zaden Kopen Akkerplei | Moestuinland akkerplei poleimunt zaden kopen - moestuinland
Munt Zaden, Poleimunt Akkerplei
De mooie donkergroene bladeren hebben een fijne muntsmaak. Te gebruiken in diverse gerechten zoals vis, vlees en thee. Fijn kruid! De plant heeft een menthol geur.

Artikelnummer

SL2135

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á1,70
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Poleimunt zaden kopen

Zaden voor de teelt van een andere variatie op de normale munt zaden, namelijk zaden voor poleimunt. De polei plant of akkerplei is een uitstervend ras als we kijken naar de overblijfelsen in ons land. Jammer, want de poleimunt is echt erg lekker te combineren bij oneindig veel gerechten. Helemaal als je in de zomer de verse bladeren plukt, dan zal dit een fijne muntsmaak geven. Met deze bladeren kun je muntthee zetten of je kunt de bladeren fijn knippen en in gerechten verwerken zoals vlees, soep, groentegerechten en in salades. De geur komt overeen met die van pepermunt en is naast z'n goede combinatie met eten ook goed te gebruiken als een verdrijver van insecten die deze geur afschrikt. Ohja, als de polei gaat bloeien dan staat je moestuin ook nog eens vol met een paar prachtige, paarse planten

De poleimunt verzorgen

De poleizaden zijn geschikt voor de teeltwijzen onder glas en direct in de vollegrond. Er zitten ruim 1200 zaden in een zakje van 0,1 gram. De zaden zijn afkomstig van het merk Sluis Garden. Wanneer je wilt zaaien onder glas dan kun je dit doen in de maanden maart en april. De jonge kiemplantjes na de opkomst verspenen en daarna uitplanten. Houdt bij het overpoten van de polei kiemplantjes een minimale afstand van 35 centimeter aan. Wanneer je de polei zaden direct in de vollegrond wilt zaaien dan kan dit in de maanden mei tot en met augustus. Welke manier je van zaaien ook toepast, de meest ideale zaaitemperatuur ligt rond de 16 graden. Het zal ongeveer 20 dagen duren totdat de zaden ontkiemt zullen zijn. De poleiplanten worden ongeveer 20 centimeter hoog. Ook is polei goed te telen in potten. Oogsten kan in de maanden juni tot en met oktober. Wanneer je kiest voor de vollegrond dan is een goed vochtige, humeuze plaats erg geschikt voor de teelt van poleimunt. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.