Pioenrozen wortelstok kopen, Roze pioenrozen rozen paeonia Sarah Bernhardt | Moestuinland
Pioenroos wortelstok, Sarah Bernhardt (Paeonia)
Paeonia - Deze schitterende roze Pioenroos is een vaste plant en je kunt er dus jaren van genieten. Rijke bloei met volle bloemen.

Artikelnummer

Y126700

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

ÔéČ┬á4,50
Prijs per wortelstok
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Roze pioenroos wortelstok kopen

Deze pioenrozen bloeien met prachtige, volle, roze bloemen. De bloemen zijn dubbelbloemig en meerjarig. Je kunt er dus jarenlang van genieten, en ze worden zelfs elk jaar groter en geven meer bloemen. Deze grootbloemige Pioenroos soort 'Sarah Bernhardt' is een heel bekende en populaire soort. Vernoemd naar één van de meeste bekendste Franse actrices. Pioenrozen zijn geen rozen, hoewel de naam er wel op lijkt natuurlijk. Het zijn eigenlijk Paonia, een van oorsprong Chinese bloemensoort. Daar werden de Pioenrozen geteeld om hun wortels, maar die medicinale werkingen kun je bij ons Nederlandse Pioenen wel vergeten. Geniet vooral van de schitterende bloei van deze roze Pioenrozen!

Sarah Bernhardt pioenrozen telen

Deze verpakking bevat 1 wortelstok van de 'Sarah Bernhardt' Pioenroos. Uit 1 wortelstok, of misschien beter gezegd een stek, ontstaan meerdere bloemen. Komen elk jaar groter en rijker terug. De planten zijn namelijk vast en winterhard. Je kunt de wortelstok planten in de maanden maart, april of mei. Na het planten water geven. Deze zomerbloeier komt tot bloei in de maanden mei en juni. De knoppen van de Pioenrozen lijken eerst erg iel, maar als ze eenmaal gaan bloeien zijn ze inmens groot. De Pioenrozen worden ongeveer 90 tot 100 centimeter hoog. In verband met deze hoogte is het aan te raden de stengels te helpen bij het klimmen, anders is er de kans dat ze omwaaien. 

De 'Sarah Bernhardt' Paeonia in het kort:

  • Inhoud: 1 wortelstok;

  • Poten: maart, april, mei;

  • Bloei: mei, juni;

  • Hoogte: 90-100 centimeter;

  • Kleur: Roze

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.