rode pioenroos bloembol kopen bij moestuinland
Pioenroos wortelstok, Red magic (rood)
Pioenrozen bloeien altijd met grote knoppen. Het zijn meerjarige bloemen waarvan deze variatie een dieprode kleur heeft.

Artikelnummer

Y126650

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

ÔéČ┬á5,99
Prijs per wortelstok
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Pioenroos bloembol kopen

Prachtige, volle bloemen met een rode kleur bloembladeren. Pioenrozen, in tegenstelling tot de naam niet behorend aan rozen, zijn meerjarig en je kunt er dus jaren lang van genieten. Dit ras, de Red Magic Peaonia, is een standaard ras voor de teelt van de rode variant van de Pioenroos. Grootbloemige bloeier met zijn oorsprong in Griekenland, waar de planten de God  van de genezig vertegenwoordigen. Erg mooie planten voor in de tuin, border of als snijbloem. Pioenrozen komen elk jaar rijker in bloei terug.

Rode pioenrozen telen?

Je kunt de wortelstokken of bloembol van de rode Pioenroos planten in het voorjaar, in de maanden maart, april en mei. Bij voorkeur als de nachtvorst het land uit is. Eventueel kun je al in maart poten en dan afdekken bij nachtvorst, mits het niet te streng vriest. Poot de wortelstokken van de pioenroos op een zonnig plekje, daar bloeien ze nog beter door. De pioenrozen bloeien in de maanden mei en juni. Ze kunnen tussen de 80 en 90 centimeter hoog worden. Eventueel kun je ze ondersteunen als de bloemen te groot worden voor de stengels. 

De 'Red Magic Peaonia' Pioenroos in het kort:

  • Inhoud: 1 wortelstok;

  • Poten: maart, april, mei;

  • Bloei: mei, juni;

  • Hoogte: 80-90 centimeter;

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.