Phacelia zaden kopen, Bijenvoer drachtplant | Moestuinland
Groenbemester Phacelia | BIO
Phacelia werkt erg goed als losmaker van de bodem. De grond wordt doorlaatbaar. Bloeit erg goed en trekt bijen aan. Geeft veel organische stoffen voor de moestuin.

Artikelnummer

SL6242

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,10
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Groenbemester zaden kopen

De grond in de moestuin raakt soms 'op'. Dit betekent dat de grond niet veel organische stoffen in zich heeft en dat heeft als gevolg dat je groente, fruit en kruiden in de moestuin niet meer zo hard groeien. Om dit op te lossen kun je in de moestuin gebruik maken van een groenbemester. De zaden van de phacelia geven planten met mooie paarse kleuren. Phacelia, ook wel bijenvoer of bijenbrood genoemd, is een goede groenbemester voor in de moestuin omdat het veel organische stoffen voor de bodem geeft en het trekt bijen en hommels aan. Deze kunnen op hun beurt weer de rest van de tuin bevruchten en daarom zal Phacelia niet alleen goed zijn voor de grond maar ook indirect voor de planten en de gewassen. Het zal een breedvertakte wortelmassa opleveren die de bodem grondig los maakt. De bloemen groeien erg snel en en het al gauw een kleurige bedoeling. 

Phacelia zaaien en telen

De Phacelia zaden zitten verpakt in een zakje van 6 gram, wat gelijk staat aan ongeveer 3000 zaden. Het zaaien gebeurt direct in de vollegrond, in de maanden maart tot en met augustus. Doe dit direct na de oogst of natuurlijk op de delen in de moestuin die je niet gebruikt. Zaaien bij een perfecte temperatuur van 16 graden. Het zal ongeveer 2 weken duren voordat de zaden ontkiemt zullen zijn, afhankelijk van het weer. De Phacelia niet uitdunnen, dan kan het de grond lekker los woekeren. Na ongeveer 3 maanden kan het door de grond verwerkt worden, het liefst in het najaar. Na het doorverwerken zal de grond in je moestuin weer vol zitten met organische stoffen zodat de tuin weer jaren genoeg energie heeft om de groenten te laten groeien. 

Biologische zaden van SluisGarden

De biologische zaden van SluisGarden zijn geteeld, geschoond en verpakt volgens biologische methode. Dit betekent dat er onder andere geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij de teelt van deze zaden. Dit wordt gecontroleerd door stichting SKAL. Zij zien erop toe dat dit op een biologisch juiste wijze gebeurd.


Ook kun je bij Moestuinland andere groenbemesters vinden, zoals de rode klaver. Deze geeft weer hele andere soorten bloemen. Ook bijentrekkers zijn een mooi alternatief voor in de moestuin!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.