Wortelpeterselie zaden kopen | Peterselie kruiden | Moestuinland zaden voor wortel peterselie kopen - moestuinland
Wortelpeterselie zaden kopen | Peterselie kruiden | Moestuinland zaden voor wortel peterselie kopen - moestuinland
Peterselie Zaden, Wortelpeterselie Berliner
Deze vergeten groente is op verschillende manieren te telen. Gebruik voor krulpeterselie of voor de wortels als pastinaak. Eenjarig geschikt voor de diepvries.

Artikelnummer

SL2155

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Wortelpeterselie zaden kopen

Zaden voor wortelpeterselie. Deze vergeten groente wordt tegenwoordig niet meer zoveel geteeld. Waar het nog geteeld wordt is het meestal een groente die standaard elk jaar in de tuin te vinden is. De wortelpeterselie is op verschillende manieren te gebruiken. Zo is het blad te eten als krulpeterslie. Waar meer tuinders de wortelpeterselie voor gebruiken zijn de wortels, vandaar ook de naam wortelpeterselie. Deze wortel lijkt een beetje op een pastinaak. De smaak van wortelpeterselie ligt echter tussen knolselderij en de pastinaak in. Het gebruik van deze wortels is heel divers. Van bewerkt in de soep, tot het malen door een stamppot. Ook de salade is uitermate geschikt voor de wortelpeterselie. Erg lekker wanneer de peterselie vers vanuit de moestuin komt. Rauw raspen en snipperen en dan toevoegen aan je salade voor een optimaal resultaat. Nog nooit deze heerlijke groente geproefd, dan wordt het nodig tijd. De oude Grieken gingen je al voor. Latijnse naam van deze wortelpeterselie is Petroselinum crispum.

Wortelpeterselie telen 

De teelt van wortelpeterselie kan zowel onder glas als in de vollegrond. Er zitten maarliefst 1650 zaden in een zakje van 2 gram, ruim genoeg om even mee door te kunnen zowel in de kas als buiten in de tuin. Zaaien onder glas kan in de maanden februari, maart en april. Zaaien in de vollegrond kan in de maanden april en mei, doe dit op regels. De voorkeur ligt voor het zaaien direct ter plaatse. Houdt bij het zaaien rekening met de perfecte zaaitemperatuur van 18 graden. Het zal best lang duren tot de zaden zullen ontkiemen, de kiemduur bedraagd namelijk 30 dagen. Wanneer de kiemplantjes een redelijke hoogte hebben bereikt, de planten uitdunnen. Overigens vraagt de wortelpeterselie om ee losse grond waarbij de aarde blijvend licht vochtig moet zijn. We hebben al gezien dat de wortelpeterselie niet zo snel ontkiemt, dit geldt ook voor de rest van zijn leven. Het is een slome groeier. De planten kunnen een hoogte bereiken van 25 centimeter. Oogsten is mogelijk in de maanden september, oktober en november. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.