Paarse Perilla zaden kopen
Deze Perilla zaden produceren geen gewone, groene Perilla, maar een paars bladige variant. De Perilla Shiso paarsbladig is erg leuk om te telen en de teelt is ook helemaal niet moeilijk. Perilla is eigenlijk ook wel bekend als Japanse of Koreaanse Peterselie, en we schalen het onder de muntsoorten want daar lijkt de smaak ook op. Je kunt er veel mee doen, waaronder olie maken met erg veel Omega-3 verzuren, die erg goed zijn voor de mens. De Perilla Frutescens, de Latijnse naam, is ook geschikt als garnering, ter decoratie of als spruitgroente in Sashimi of Umeboshi. In Korea kennen ze het als Deulkkae, wat officieel 'zaden' betekent. De bladeren groeien in een hartjesvorm.
Hoe moet ik Perilla zaaien?
Je kunt de Perilla Shiso zaden in de vollegrond zaaien van april tot en met juli. Officieel niet vermeld, maar binnenshuis telen kan natuurlijk onder de juiste omstandigheden ook. Zaai de zaden op een zaaibedje of direct ter plaatse. Bij het zaaien van het zaad op een zaaibed, kun je ze na de opkomst verspenen en direct uitplanten. Kies je voor het zaaien van de zaden ter plekke, doe dit dan op regels, zodat ze meteen goed komen te staan. Dan wel nog iets uitdunnen. Je kunt de Paarsbladige Perilla oogsten in de maanden juni tot en met oktober. Makkelijk te kweken!