biologische peper zaden kopen - moestuinland
Peper zaden, Hungarian hot wax | BIO
Een van de grootste pepers met scherpte 2. Hoe roder en rijper de peper, hoe heter. Deze peper is erg lekker in diverse gerechten.

Artikelnummer

SL0710

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Peper zaden kopen?

Deze biologische Hongaarse peper is medium scherp en behoort tot de grote pepersoorten die we kunnen telen. Matig heet van smaak dus, en de  scherpte neemt toe naarmate de peper verder rijpt. De peper rijpt van groen naar geel naar oranje naar rood. Wordt vaak geoogst als de peper geel is, dan kan deze nog verder rijpen. Lekker in diverse gerechten! De Hungarian Hot Wax peper is afkomstig uit Hongarije en draagt de naam 'Hot Wax' omdat de pepers een glanzende huid hebben, denkend aan een gewaxde peper. 

Hungarian Hot Wax pepers zaaien en oogsten

De Hongaarse hot wax peper wordt ongeveer 15 centimeter lang en 4 centimeter breed. Deze peper is goed geschikt voor het Nederlandse, relatief koele klimaat. Maar als je zeker wil zijn van een goede oogst is het altijd goed om in een koude kas te kweken. Zaaien kan in de maanden februari, maart en april onder glas of binnen. Of eventueel al eerder, eind januari voor een vroege oogst. Dit kan wel een risico zijn, als het weer in mei nog niet goed genoeg is. Oogsten kan in juni tot en met september, afhankelijk van het weer en de tijd van zaaien. De hoogte die de plant kan krijgen is ongeveer 75 centimeter.

Biologische zaden van SluisGarden

Deze biologische peper zaden worden geteeld volgens de voorgeschreven biologische wijze. Dit houd in dat er bijvoorbeeld geen kunstmest en chemicaliën worden gebruikt bij de productie van de zaden. Dit wordt allemaal gecontroleerd door stichting SKAL, om er zeker van te zijn dat je zaden 100 procent biologisch zijn. Dat wordt genieten van écht biologische pepers!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.