Aji Charapita peper zaden kopen, Capsicum frutescens | Moestuinland
Peper zaden, Aji Charapita
Kleine, gele pepertjes die super scherp zijn. De planten geven een grote hoeveelheid aan pepers. Afkomstig uit Peru.

Artikelnummer

V207690

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Aji Charapita peperzaad kopen

De Aji Charapita is een super leuke, scherpe peper uit Peru. Een bekend ras dat inmiddels veel in Europa gekweekt wordt vanwege de kleur, vorm en grote opbrengst. De pepers oogst je als kleine, gele balletjes die wat weg hebben van klein fruit. Echter schijnt bedriegd, de pepers zijn erg scherp. Je kunt ze vergelijken met de Tépinpeper, ongeveer 100.000-250.000 op de schaal van Scoville. De planten produceren echt ontzettend veel pepers, en de vruchtjes staan rechtop aan de planten. Tot wel 400 vruchten per plant! Leuke kweek, ook om te zien. 

De Aji Charapita is nog maar relatief kort beschikbaar in de commerciële wereld. Hoewel de pepers flink in opkomst zijn in de hobbywereld, wordt de peper nog niet veel in kwekerijen gekweekt. Dat maakt de Aji Charapita een duur gewas. Het wordt ook wel de duurste peper ter wereld genoemd.

De Aji Charapita zelf kweken

Je kunt de zaden van de Aji Charapita peper zaaien van januari tot en met april. Doe dit op kamertemperatuur, in elk geval boven de 20 graden. Het meest ideaal is een propagator om voldoende warmte te creëren. Zorg voor een lichte standplaats, zoals een vensterbank. Uitplanten vanaf eind mei in de volle grond, of in de kas voor extra opbrengst. Planten kunnen flink hoog worden. Je kunt ze opbinden of eventueel snoeien tot een compacte struik. Als het buiten te koud is, kun je de planten ook nog binnenshuis door laten groeien en rijp laten worden in de herfst. Ook geschikt om te kweken in potten.

Latijnse naam: Capsicum frutescens
Verpakking bevat ongeveer 10 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.