Rode Anaheim Chili pepers kweken uit zaad
Deze Anaheim Chili Peper is rood van kleur en relatief gezien mild van smaak. Met een scherpte van 2000 op de Scoville schaal redelijk makkelijk weg te eten. Medium-vroeg oogstbaar en met een zoet/scherpte en ietwat fruitige smaak. De Anaheim Chilipeper kent zijn oorsprong in Mexico, waar de stad Anaheim ligt. Wordt ook wel de New-Mexico peper genoemd. Mede daarom tot op de dag van vandaag één van de meest gekweekte en gegeten peper in Zuid-Amerika en Mexico.
De Anaheim Chili peper is erg lekker om zo te eten, maar ook geroosterd, gevuld, en gedroogd erg lekker. Te verwerken in chili con carne, gevuld als chile relleno, of gedroogd en vermalen als chili colorado. De rode pepertjes zijn redelijk slank van vorm en ongeveer 15 tot 25 centimeter lang.
Hoe moet ik Anaheim Chili pepers zaaien?
Je kunt de rode Anaheim pepers vanaf maart zaaien, in huis. De jonge zaailingen uitplanten in potjes van 7 à 8 centimeter. Vanaf half mei kun je de peperplanten ook buiten of in de kas uitplanten. Uitplant afstand aanhouden van ongeveer 40 bij 40 centimeter per plant. Kies voor een zonnig, rustig plekje met goede, rijke aarde om de pepers zo goed en smaakvol te laten worden. Pepers zijn warmte minnende planten, dus een warm en zonning plekje is noodzakelijk voor het laten slagen van deze chilipepers.
Latijnse naam van de Anaheim Chili peper is Capsicum annuum L.
Oogstperiode is van juli tot en met september, of door laten rijpen binnenshuis vanaf oktober.