Pampas zaden kopen, Plumes Mix | Moestuinland
Pampas zaden, Plumes mix (Celosia)
Celosia argentea plumosa - Pampas is echt een opvallende bloemensoort. Lijkt op Pampasgras, maar is slechts een pluim. Maar dan wel één met prachtige kleuren.

Artikelnummer

SL5260

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 1,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Pampas zaden kopen

Pampas, of Pampaspluim, is een bloemsoort dat eigenlijk groeit op grasvlaktes en op bergen. De naam Pampas is ook letterlijk 'grasvlakte'. De kleurrijke soorten zoals deze Plumes Mix, worden ook wel tot de bloemen gerekend, en dat komt mede doordat deze Pluimen ook te gebruiken zijn als snijbloemen of als vulling er van. Deze Pampas Plumes Mix is rijk van kleur en wordt ongeveer 70 centimeter hoog. De pluimen staan fier omhoog en hebben allemaal vlammende kleuren. Mede hierom wordt deze plant ook wel de Hanenkam genoemd. 

Hoe moet ik pampas zaaien?

Je kunt de zaden van de Pampas zaaien onder glas in de maanden maart en april. Buiten zaaien kan officieel ook van half mei en in juni, al heeft dit zeker niet de voorkeur. De zaden hebben namelijk voldoende warmte nodig om te ontkiemen, en dat lukt binnenshuis toch echt het beste bij een minimale temperatuur van 20 graden. Na het zaaien hoef je de zaden niet af te dekken met grond. Als de jonge plantjes groot genoeg zijn en het is buiten niet koud meer, dan verspenen, afharden en uitplanten. Plant de bloemen uit op een zonnig plekje, waarbij er matig water gegeven moet worden. Staat niet alleen mooi los in de tuin, maar doet het ook erg goed in potten!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.