Californische palm zaden kopen, Washingtonia filifera | Moestuinland Beschrijving Palm
Californische palm zaden kopen, Washingtonia filifera | Moestuinland Beschrijving Palm
Californische Palm zaden, Washingtonia filifera
Deze Palm is een soort uit California en is echt een exotische bloeier. Mooie plant om als kamerplant te gebruiken. Het hele jaar door op te kweken.

Artikelnummer

084015

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Washingtonia palm zaden kopen

Deze Washingtonia filifera zaden produceren hele mooie Californische palmen. Deze palm kan in de juiste omstandigheden wel een hoogte bereiken van 2 meter! We kennen deze palmsoort in ons land ook wel als de Waaierpalm. Dit komt door de prachtige bladeren van deze kamerplant, die een waaier vorm hebben. De Californische Palm kan bloeien, maar doet dit alleen in de natuur. Als kamerplant zal deze Palm niet bloeien, ook niet buiten helaas. Deze stoere plant is niet goed te stekken, daarom is zaaien een betere optie.

Het telen van de Waaierpalm

Je kunt de zaden van de Washingtonia filifera het hele jaar door zaaien. Uiteraard binnenshuis. Zaai de palmzaden bij kamertemperatuur van ongeveer 20 graden. Laat de zaden 24 uur lang weken in handwarm water, voordat je ze gaat zaaien. Belangrijk tijdens de hele teeltperiode, is dat de planten goed vochtig blijven. Geen natte voeten, maar wel voldoende vochtig. Als de zaden eenmaal zijn opgekomen tot plantjes, kun je ze overpoten in kleine stekpotjes. In de zomer kan deze kamerplant naar buiten, wat overig erg goed is. Maar het mag dan niet kouder zijn dan 10 graden. Laat de plant wel wennen aan de zon, anders is de klap van het felle licht te groot.

De California Palm verzorgen

Deze Palm houdt van de zon en van warmte. Daarom is een plekje bij het raam zeker niet te veel gevraagd. Geef de plant als deze eenmaal groot genoeg is, in de zomer ongeveer eens in de 5 dagen water en in de winter eens in de 10 dagen. Uiteraard even aanvoelen of het niet te veel of te weinig is. Dit is afhankelijk van grootte en standplaats. In de zomer de plant met goed weer lekker eens buiten zetten. Ook een regenbui in de zomer doet de plant erg goed, zodat ongedierte wordt geweerd en de luchtvochtigheid op een natuurlijke wijze wordt geregeld. 

Verpakking bevat ongeveer één gram aan zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.