oesterblad zaden kopen bij moestuinland
Oesterblad zaden, Mertensia
Mertensia maritima - Oesterblad heeft qua smaak wat weg van oesters en champignons. Bloeit met blauwe bloemetjes en krijgt prachtig grijs-groen blad.

Artikelnummer

V203900

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Oesterblad zaden kopen

Oesterblad, Mertensia maritima, is een winterharde plant die al eeuwen langs de kust van bepaalde landen te vinden is. Inwoners uit IJsland, Schotland en Groenland eten het al heel lang. De smaak wordt vergeleken, hoe kan het ook anders, met die van oesters, ansjovis en champignons. De plant kruipt zich een weg over de grond en zal zo'n 20 centimeter hoog worden. Bloeit met blauwe bloemetjes en krijgt zacht, grijsgroen blad. Oesterblad staat graag op een zonnige, vochtdoorlatende plek. Pas op voor slakken. 

Mertensia maritima: Oesterblad zaaien

Zaaien kan, gewoon buiten, in het najaar, in de maanden augustus, september, oktober of november. Wil je dit in het voorjaar doen dan kan dit onder glas, in de maanden februari, maart en april. Houd er bij het overpoten van jonge plantjes rekening mee dat de worteltjes van het oesterblad wat zwak zijn. Aangeraden wordt dan ook om in het najaar te zaaien, zodat de plant in het voorjaar uit de grond ontkiemt. De plant zal zichzelf vervolgens in het najaar weer uitzaaien, om in het voorjaar weer op te komen. 

Verpakking bevat ongeveer 100 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.