Mussenflat kopen, Vogelhuisjes mussen nestkast | Moestuinland Mussenflat achterkant productfoto kopen | Moestuinland Sfeerfoto van de mussenflat | Moestuinland
Mussenflat kopen, Vogelhuisjes mussen nestkast | Moestuinland Mussenflat achterkant productfoto kopen | Moestuinland Sfeerfoto van de mussenflat | Moestuinland
Mussenflat (Vogelhuis)
Mussen leven graag bij elkaar. Deze mussenflat maakt het daarom ideaal om in te wonen, omdat ze gezellig samen kunnen leven.

Artikelnummer

ZNKM

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á24,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Mussenflat kopen

Een uniek en opvallend vogelhuisje voor mussen en enkele andere vogels! Nou ja, vogelhuisje? Het is eerder een vogelflat! Deze mussenflat biedt ruimte aan 3 mussenparen of andere vogels die opzoek zijn naar een plekje om in te wonen, nestelen of overwinteren. De mussenflat is zo gemaakt, dat er 3 afzonderlijke appartementen in de mussenflat zijn. Zo kunnen de mussen bij elkaar leven, wat ze graag doen, maar toch afzonderlijk van elkaar een nestje bewonen en broeden. Behalve de gewone Huismus, kun je er ook de Ringmus, Koolmees en de Pimpelmees in verwachten. Help de vogels aan een broedplaats of schuilplaats tegen het slechte weer. Vogels blij, jij blij!

Mussen in mijn tuin!

Mussen komen veel voor in Nederland. Toch is ook dit soort vogel steeds minder te zien in Nederland. De mussenfamilie telt bijna 50 verschillende soorten mussen, en in ons land is de Huismus (Passer domesticus) de meest geziene soort. Deze Musjes zijn vaak bruin aan de bovenkant en grijs aan de onderkant, met wat overlap. Ze hebben een wat dikkige snavel en eten voornamelijk zaden. Mussen zijn een hechte familie en leven graag in groepen bij elkaar. Mede daarom is de Mussenflat echt een uitkomst voor het onderdak bieden aan Mussen. De Mussenflat is opvallend en staat leuk in elke tuin!

Waar moet ik de Mussenflat ophangen?

Voor bijna alle vogelhuisjes geldt in principe dat je ze moet ophangen op een beschut plekje. Bij de Mussenflat is dit niet anders, al zijn Mussen niet zo schuw als andere vogels. Zorg verder dat de regenzijde niet pal op de Mussenflat valt, en dat de zon ook niet recht naar binnen schijnt.

Stevig vogelhuis voor mussen

De Mussenflat is gemaakt van 100% FSC Vurenhout, afkomstig uit Wit-Rusland. Het dakje is opvallend weersbestendig door het gebruik van zink. Dit zorgt ervoor dat het niet gaat rotten of schimmelen. De Mussenflat is 17 centimeter lang en 19,5 breed. De hoogte van de flat voor de musjes is 51 centimeter. Al met al een hele hoogte dus! De 3 compartimenten zijn afzonderlijk open te maken en af te sluiten met 3 haakjes. Aan de achterkant van de nestkast is een gaatje gemaakt, zodat je deze gemakkelijk kunt ophangen aan een schroef of spijker. De openingen van de huisjes zijn 32 mm. Als je de Mussenflat wil schoonmaken, kun je dit het beste doen in het najaar. 

Let op: De Mussenflat is geïmpregneerd, zodat het goed tegen weersomstandigheden bestand is. Daarom kan de kleur anders zijn dan op de foto. Dit kleurt snel bij.

De Mussenflat in het kort:

  • Geschikt voor de Huismus, Pimpelnees, Koolmees en Ringmus;

  • Hoogte: 51 centimeter

  • Zinken dak, geïmpregneerd hout;

  • 3 afzonderlijke appartementen

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.