Biologische Zaden voor Mosterd kopen - Moestuinland
Mosterd Zaden, Witte of Gele | BIO
Mosterd is niet alleen geschikt bij een gehaktbal. Ook als groenbemester of als kruid bij een boterham met kaas doet erg goed aan de smaak.

Artikelnummer

SL2126

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,10
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Mosterd zaden kopen

Witte of gele mosterd heeft z'n naam te danken aan de witte en gele bloemen die uit de mosterd voort komen. Mosterd heeft een divers pallet aan mogelijkheden in je voedsel. Om te beginnen kun je het kruid wanneer het groot genoeg is, afknippen en ter decoratie gebruiken. Staat niet alleen mooi, maar smaakt ook nog eens erg lekker pittig. Ook kun je er natuurlijk mosterd van maken, maar dit is een ingewikkelde klus die niet zomaar te doen is. Internet staat vol met manieren om dit te doen. Tenslotte is mosterd ook een mooie manier om je moestuin een oppepper te geven. Want mosterd fungeert namelijk ook als groenbemester. Belangrijk om te weten als je dit doet dat je het goed omspit erna, zodat het goed in de grond verwerkt kan worden. 

Mosterd telen in de moestuin

Tussen april en mei kun je de mosterd zaden onder glas zaaien. Doe dit bij een temperatuur van 14 graden. In de volle grond kun je zaaien tussen mei en augustus. Het zal ongeveer 10 dagen duren voordat er een kiemplantje te zien is. Wanneer je gaat overpoten, houd dat een minimale afstand van 15 centimeter tussen de plantjes aan. De mosterd zaden kunnen namelijk erg hoog worden, wel tot 50 centimeter. In dit zakje zaad zitten maarliefst 1000 zaden. Genoeg om je hele moestuin mee vol te zetten. Een zakje weegt ongeveer 7 gram en heeft een hermetisch afgesloten zakje dat extra goed bestemd is tegen het kiemproces, zodat de zaden pas gaan groeien als jij dat wilt. 

Biologische zaden van SluisGarden

De biologische zaden van SluisGarden zijn geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische methode. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld geen kunstmeststoffen of chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij de teelt van deze zaden. Stichting SKAL ziet erop toe dat dit op een juiste en biologische manier gebeurd. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.