Moerasandoorn zaden kopen, Stachys palustris (Marsh woundwort) | Moestuinland
Moerasandoorn zaden, Stachys
Stachys palustris - Meerjarige eetbare en geneeskrachtige plant met roze bloemen. Kan wel 1 meter worden! Smaakvol en gezond.

Artikelnummer

V202960

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 2,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Moerasandoorn zaden kopen

De Moerasandoorn is een bijzondere, meerjarige plantensoort die smaakvol is, maar ook geneeskrachtige werkingen heeft. De bloemen van de Moerasandoorn zijn roze van kleur en bloeien in trossen van veel kleine bloempjes. Deze fraaie bloeiers kunnen wel 1 meter hoog worden en zien er ook erg mooi uit. De uitlopers van de Moerasandoorn zijn te eten, en worden vaak als vervanger van de asperge klaargemaakt. Ook de knollen die in de herfst worden gemaakt zijn te eten, en dit kun je zowel rauw doen als ook gekookt. De smaak heeft wat weg van noten en ook wel wat van de Crosne, waar het erg op lijkt en ook hoofdzakelijk familie van is. De wortels van de Moerasandoorn werden vroeger bij snijwonden gebruikt omdat ze een ontsmettende eigenschap hebben.

Hoe moet ik Moerasandoorn zaaien?

Je kunt de Moerasandoorn, of de Stachys palustris, zaden zaaien van maart tot en met mei. De voorkeur is om binnen te zaaien, maar buiten in de volle grond kan dit ook. Voor buiten op een zaaibedje, als de nachten nog lekker afkoelen. Ook kun je zelf de zaaisels afkoelen als je binnen zaait, door ze even in de koelkast te zetten. De zaden uitplanten als ze groot genoeg zijn. De Moerasandoorn bloeit van juni tot en met september, en soms nog tot in oktober.

Verpakking bevat ongeveer 1 gram zaad.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.