Kruidje-roer-me-niet zaden kopen, Mimosa pudica | Moestuinland Kruidje-roer-me-niet zaden zaaien beschrijving | Moestuinland
Kruidje-roer-me-niet zaden kopen, Mimosa pudica | Moestuinland Kruidje-roer-me-niet zaden zaaien beschrijving | Moestuinland
Kruidje-roer-me-niet zaden, Mimosa pudica
Het Kruidje-roer-me-niet is een mooie kamerplant die makkelijk uit zaad te telen is. Vouwt zich samen bij aanraken.

Artikelnummer

084017

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á1,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Kruidje-roer-me-niet zaden kopen

Het Kruidje-roer-me-niet is een plant die ontzettend goed te telen is als kamerplant. De naam Kruidje-roer-me-niet klinkt wat Oud-Hollands, en doet denken aan Mens-erger-je-niet, maar deze kamerplant maakt zijn naam zeker waar. Bij het aanraken van de bladeren van de plant, vouwen de bladeren zich namelijk dicht. Gedacht wordt dat de Mimosa pudica, de officiële naam, dit doet als afweersysteem tegen herbivoren. Dit is niet bewezen, maar het effect is wel degelijk bijzonder te noemen. De plant doet dit overigens alleen als het warmer is dan 15-18 graden. Ook bij een stevige bries en 's nachts sluit de plant zichzelf, om niet teveel vocht te verliezen.

Kruidje-roer-mij-niet als kamerplant

Je kunt het Kruidje-roer-me-niet dus goed telen als Kamerplant. De plant is een echte kuipplant of kamerplant, vanwege zijn behoefte aan een warme temperatuur. De plant komt namelijk van oorsprong uit de tropische gebieden rond Mexico, Peru en Brazilië. Daarom is deze plant hier niet buiten, maar wel binnen te kweken. Bloeit met paarse bollen tijdens de zomer. Het Kruidje-roer-me-niet is een makkelijk te telen kamerplant.

Kruidje-roer-me-niet zaaien en telen

Je kunt de Kruidje-roer-me-niet zaden het hele jaar door zaaien, en dan natuurlijk dus binnenshuis bij minimaal 20 graden. Doe dit bijvoorbeeld in zaaibakjes. De meest ideale zaaiperiode ligt tussen februari en augustus. Je moet de plant als het groter is geworden 1 of 2 keer verspenen. Het Kruidje-roer-me-niet is een meerjarige plant die van genoeg zon houdt. Verder is de teelt ervan niet veeleisend, en heeft het meer kans van slagen dan het stekken van deze plant.

Deze verpakking bevat ongeveer 0,2 gram aan Kruidje-roer-me-niet zaden. (+- 40/50 zaden)

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.