De mierikswortel in je tuin verbouwen? Kopen als knol bij moestuinland
Mierikswortel knol, Horseradish
Armoracia rusticana - De mierikswortel of horseradish is een plant die gebruikt kan worden in allerlei gerechten. De plant wordt tot 70 centimeter hoog en is winterhard.

Artikelnummer

Y129020

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,99
Prijs per knol
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Mierikswortel zelf planten

De Armoracia rusticana, ook wel de mierikswortel of horseradish, is een plant die bloeit in de maanden juni en juli en augustus. De plant kan tot 70 centimeter hoog worden. planten/poten van de mierikswortel doe je in de maanden februari, maart april of mei. De mierikswortel is een vaste plant. In het najaar kan de plant gerooid worden, waarna je de wortel in allerlei verschillende gerechten kan gebruiken. Wanneer je restanten van de wortel in de grond laat zitten, zullen deze het daaropvolgende jaar weer uitlopen en groeien tot een volwaardige mierikswortel-plant.

De mierikswortel

De mierikswortel staat graag in de volle zon. De wortels zijn wit van kleur. Wanneer je de verpakking ontvangt, zal er pootgoed voor 1 plant in zitten. Je treft in de verpakking een soort wortels aan, die nog in leven zijn en wanneer ze met vocht en grond in aanraking komen, zullen deze gaan groeien en een heuse plant worden. Bij het schoonmaken van de mierikswortels krijg je hetzelfde effect als bij het snijden van uien. Je ogen gaan flink tranen door de aanwezige aroma's. Na het schoonmaken de wortel schillen, en het witte vlees kan geraspt worden voor gebruik.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.