Middagbloem zaden kopen, IJsbloem | Moestuinland
Middagbloem zaden, IJsbloem (Dorotheanthus)
Dorothanthus bellidiformis - De Middagbloem of IJsbloem is een kleurrijke, eenjarige. De planten hebben succulente bladeren en bloeien bij zonlicht.

Artikelnummer

SL5825

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

IJsbloem of Middagbloem zaden kopen

De Middagbloem of IJsbloem is een kleurrijke, eenjarige. Deze bloemen groeien aan succulente plantjes met vlezige, groene bladeren. De bladeren zijn overdekt met glinsterende cellen. Vetplantjes dus! De bloemen houden van een zonnig plekje, en zullen bloeien bij zonlicht. Is het bewolkt? Dan blijven de bloemen gesloten. De IJsbloemen of Middagbloemen bloeien een lange periode, in de zomermaanden. De naam Middagbloem is afgeleid van de bloeiperiode bij zonnig weer. Het synoniem IJsbloem is te danken aan de vorm van de bloemen, die lijken op IJsbloemen bij vorst.

De IJsbloemen of Middagbloem is ook goed te gebruiken als je opzoek bent naar een lage, kleurrijke bodembedekker. De planten worden ongeveer 10 centimeter hoog, en zijn dus rijk aan bladeren en plantgroei. Wel vragen de planten een zonnig plekje om echt goed uit de verf te komen. Opletten bij het kiezen van een plekje dus, voor het beste resultaat.

Hoe moet ik je Middagbloem of IJsbloem zaaien?

Je kunt de bloemen zaaien onder glas van maart tot en met mei. Direct in de volle grond kan dit in de maanden april, mei en juni. Je kunt er ook voor kiezen direct in potten te zaaien, als je dit wil. De zaden ontkiemen na ongeveer 20 dagen. Bij het zaaien, dun zaaien, dus niet te veel bij elkaar. En dan heel fijn bedekken. De zaden hebben licht nodig om te ontkiemen namelijk. Een zakje zaad bevat maar liefst 3200 zaden!

Latijnse naam: Dorotheanthus bellidiformis.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.