Maïs zaden kopen biologisch, Suikermais Golden Bantam | Moestuinland
Maïs Zaden, Golden Bantam (suikermaïs) | BIO
Biologische zaden voor de teelt van zoete suikermaïs. Kan goed tegen de kou. Oogst zowel geschikt als rauw en gekookt te eten.

Artikelnummer

SL0750

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Suikermais zaden kopen

Het Suikermais ras 'Golden Bantam' wordt al jaren lang door moestuinders gebruikt en geteeld. En dat is niet voor niets, want dit ras is namelijk een beter ras om mee te telen. Het kan onder andere erg goed tegen wat kouder weer. Het is niet voor niets een Hollands ras. Oorsprong ligt rond het jaar 1900. De oogst van deze mais kan zowel gekookt als rauw worden gegeten. 

Biologische mais telen

De teelt van mais is net wat anders dan andere gewassen. We kennen mais natuurlijk uit de velden van de boerderijen. Wanneer je de mais zaden wilt gaan zaaien, doe dit dan onder glas in de maanden april en mei. Vanaf half mei kun je buiten zaaien, maar doe dit vooral niet eerder! Overigens hebben de zaden een voorkeur om ter plekke, in de vollegrond gezaaid te worden, zodat de niet meer overgepoot hoeven te worden. 

Temperatuur

Suikermais houdt erg van warme temperaturen. Over het algemeen kan deze suikermais als het eenmaal staat goed tegen kou, maar let vooral bij het zaaien op een temperatuur rond de 16 graden. En uiteraard nadat de vorst helemaal weg is. Bodemtemperatuur moet in elk geval hoge zijn dan 10 graden bij het zaaien. Mais is een windbestuiver, en daarom niet 1 lange, maar eerder 2 kortere regels zaaien. Oogsten kan in de maanden augustus en september, wanneer de piek donker wordt en verdroogd raakt. 

Biologische maiszaden van SluisGarden

Deze suiermais is biologisch geteeld, geschoond en verpakt. Ook zijn deze suikermais zaden gecontroleerd door stichting SKAL, die erop toeziet dat het daadwerkelijk om biologische suierkmais zaden gaat. Weten wat je zaait, weten wat je eet: Helemaal biologisch!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.