biologische maggikruid zaden kopen, Lavas | Moestuinland maggikruid, maggiplant biologische zaden kopen - moestuinland
biologische maggikruid zaden kopen, Lavas | Moestuinland maggikruid, maggiplant biologische zaden kopen - moestuinland
Maggikruid Zaden, Lavas | BIO
Maggikruid, het kruid van de oude Romeinen! Dit kruid met selderij-achtige smaak is een echte smaakversterker. Heerlijk om je gerechten iets mee te kruiden. Biologische Lavas.

Artikelnummer

SL2116

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Maggi zaden kopen

Maggikruid of Lavas, wordt gebruikt als smaakversterker. De oude Romeinen hebben het tijdens hun veroveringen verspreid door Europa. Hierdoor kennen wij het kruid nu nog steeds en wordt er in diverse gerechten gebruik van gemaakt. Maggikruid is best wel pittig, dus het is aan te raden om het met mate te gebruiken. Het kan soep, vleesgerechten of sauzen echt lekkerder maken door er een beetje maggikruid doorheen te bereiden. Het leuke aan maggikruid is dat het een meerjarige plant is, dus dat je maar één keer hoeft te zaaien, om er jaren mee te kunnen doen! 

Maggi telen in de moestuin

Deze biologische maggikruid zaden kunnen gezaaid worden onder glas in de maanden maart, april en mei. Dit is sterk aan te raden, want het kiemproces verloopt niet altijd even makkelijk. Het duurt volgens het zaaischema ongeveer 21 dagen, maar dit kan per plantje erg verschillen. De ontkieming van maggikruid is nogal onregelmatig, dus niet te snel de moed opgeven. De ideale zaaitemperatuur ligt tussen de 18 en 20 graden waarbij 18 wel het minimale is. In de warmere maanden kan er tussen mei en juni in de volle grond gezaaid worden. Wanneer je gaat overpoten houdt dan minimaal een afstand van 50 centimeter aan. Dit is nodig omdat de maggikruid plant erg hoog kan worden, tot wel anderhalve meter hoog! Oogsten kan tussen juni en oktober, wanneer je plantjes ongeveer 3 maanden oud zijn. 

Een zakje bevat 0,5 gram aan zaad, wat ongeveer gelijk staat aan 130 zaden. De zaden zijn biologisch geteeld, verschoond en verpakt. Biologische maggikruid zaden dus, helemaal zelf biologische telen!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.