Luciferplantje zaden kopen, Sigarenplant/Sigarenbloem Cuphea ignea | Moestuinland Luciferplantje zaden zaaien beschrijving ervan | Moestuinland
Luciferplantje zaden kopen, Sigarenplant/Sigarenbloem Cuphea ignea | Moestuinland Luciferplantje zaden zaaien beschrijving ervan | Moestuinland
Luciferplant zaden, Cuphea ignea
Het Luficerplantje is een makkelijke kamerplant. Ook is de Cuphea ignea buiten te telen. Heeft mooie, oranje stengels en bloemen.

Artikelnummer

084014

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Luciferplant zaden kopen

Het Luciferplantje heeft meerdere synoniemen, zoals de Sigarenplant, Sigarenbloem of Voetzoekerplant. Officieel heet deze kamerplant gewoon Cuphea ignea. Het is een makkelijke kamerplant, met groene bladeren en oranje bloemen in de vorm van een sigaar. Het Luciferplantje is te telen binnenshuis in potten als kamerplant, maar ook buiten als borderplant. De Luciferplant is meerjarig, en je kunt er dus na 1 keer zaaien, meerdere keren van genieten!

Het zaaien van de Sigarenbloem

Je kunt de Sigarenbloem al vroeg zaaien. Vanaf januari tot en met april is deze kamerplant te zaaien, en wel in een zaaibakje. Doe dit bij kamertemperatuur van ongeveer 20 graden. Ook kun je natuurlijk direct in een bloempot zaaien. Na het zaaien de aarde goed vochtig houden, en tegen uitdroging kun je huishoudfolie over de aarde spannen. Als de plantjes zijn opgekomen, dit weer verwijderen. Als de plantjes groot genoeg zijn en een hoogte van 8 tot 10 centimeter hebben bereikt, kunnen ze verpoot worden naar een grotere pot, of vanaf eind mei naar buiten. De Luciferplant houdt van half zon/half schaduw, en als je deze buiten wilt telen, altijd op een beschutte plaats zetten. 

Verpakking bevat ongeveer 0,1 gram aan zaden. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.