Lobelia zaden kopen, Emperor William | Moestuinland
Lobelia zaden, Emperor William
Lobelia erinus compacta - Deze Lobelia heeft prachtige, donkerblauwe bloemen. Ze doen het goed in vrijwel elke tuin en daarom leuk om eens te proberen. Ruim 7500 zaden!

Artikelnummer

SL5765

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Lobelia zaden kopen

De Lobelia is een fijne plant die op diverse manieren te telen is. Deze mooie bloemen groeien laag bij de grond en hebben een fijne prachtige, blauwe kleur. De helderblauwe bloemen passen dus in elke tuin wat betreft kleur en zeker wat betreft ruimte. De Tuinlobelia wordt slechts 15 centimeter hoog en daarom niet alleen te gebruiken in de tuin, maar ook in potten en bakken, op het balkon of zelfs in huis. De compacte planten hebben helderfrisse, groene bladeren. Deze mooie bloemen komen uit de Klokjesfamilie en hebben niet alleen een decoratieve functie, maar in andere landen worden deze bloemen zelfs gebruikt voor medicinale doeleinden. Bloeit een hele lange tijd, tot wel 5 maanden!

Hoe moet ik Lobelia zaaien?

Je kunt de zaden van de Lobelia onder glas zaaien in de maanden maart, april en in mei. Let goed op bij het openen van het zakje zaad, want de zaden zijn ontzettend klein van formaat. Anderzijds kunnen er wel wat zaden naast vallen, want er zitten er maarliefst 7500 in een zakje! De zaden hebben ongeveer 16 dagen nodig om te ontkiemen en dat doen ze het beste bij een temperatuur van ongeveer 18 graden. In een kas dus, of gewoon lekker bij kamertemperatuur. De grond/zaden moeten na het zaaien licht vochtig worden gehouden. De jonge plantjes kun je verspenen in potten, en pas na half mei buiten uitplanten als je ze buiten in de volle grond wil hebben. Bloeit van juni tot oktober.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.