Lijnzaad zaden kopen bij moestuinland
Lijnzaad zaden, Vlaszaad | BIO
Linum usitatissimum - Lijnzaad of vlaszaad is een goede spruitgroente, en krijgt bij doorgroei mooie blauwe bloemen. De plant is heel voedzaam.

Artikelnummer

V693000

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Lijnzaad zaden kopen

Lijnzaad, ook wel Vlaszaad genoemd, is enorm gezond en werd vroeger al door de romeinen gegeten. Het is een vetrijk zaad, wat heel geschikt is om als spruitgroente te nuttigen. Daarnaast worden olien gemaakt van het lijnzaad. Het zaad wordt ook zo gegeten, als toevoeging door yoghurt en door salades. Wanneer je de zaden laat kiemen zijn deze kiemen goed in salades en roerbakgerechten. De plant krijgt blauwe bloemetjes. Wanneer de plant doorgeteeld wordt, kan er linnen van de plant gemaakt worden. Lijnzaad en lijnzaadolie staat bekend om het effect op de stoelgang, en kan de ontlasting op gang brengen.

Vlaszaad, lijnzaad als kiemgroente

Biologische Lijnzaad zaden. Zaaien doe je, als kiemgroente het hele jaar door, en wanneer je de oudere plant nodig hebt kan dit in juni, gewoon buiten. Bij zaai voor kiemgroente, de zaden goed nat maken en na een uur het water afgieten. Hierna 2 keer per dag even afspoelen met lauw water. Dit kan je eenvoudig in een kiemschaaltje of sprouting tower doen. De verpakking bevat 40 gram, wat goed is voor zo'n 10 vierkante meter.

Biologisch geteelde Lijnzaad/Vlaszaad zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.