Lampionplant zaden kopen, Physalis alkekengi | Moestuinland Lampionplant zaai beschrijving | Moestuinland
Lampionplant zaden kopen, Physalis alkekengi | Moestuinland Lampionplant zaai beschrijving | Moestuinland
Lampionplant zaden, Physalis
Physalis alkekengi - Versier je tuin of moestuin met de kleurrijke Lampionplant! Leuk ook na het oogsten en jaren te gebruiken als sierplant.

Artikelnummer

H15435

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,59
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Lampionplant zaden kopen

Versier je tuin met het telen van de Lampionplant! Deze meerjarige plant heeft een eigen uitstraling en die eigenheid komt naar voren in de oranje lampion die de plant aanmaakt. Deze oranje lampionnetjes zijn erg leuk als ze nog aan de plant hangen, zeker in een verwilderde tuin bijvoorbeeld. Maar ook worden de lampionnen gebruikt in droogboeketten en in potten ter decoratie. De lampionnen bevatten een een rode vrucht en deze kan gegegeten worden. Ook ter decoratie bij het eten erg sierlijk. De lampion is eigenlijk de kelk en en vrucht ineen. Vroeger werd de lampionplant ook wel gebruikt voor medische doeleinden, maar tegenwoordig worden lampionplanten alleen maar geteeld voor zowel de sierteelt als ook voor in de keuken. 

Hoe moet ik lampionplant telen?

Je kunt de zaden van de lampionplant zaaien in de maanden mei, juni en juli. Doe dit op een zaaibed en plant ze jonge planten uit in oktober en november. De planten zijn officieel meerjarig, maar sterven vaak in de winter af, om in het voorjaar weer op te komen. Niet officieel meerjarig dus, maar je kunt er na 1 keer zaaien vaak wel jarenlang van genieten. Sterker nog, de Lampionplant heeft nog wel eens de neiging om zo hard te groeien, dat hij gaat overwoekeren. Je moet deze sterke groeier dan ook een beetje in toom houden. Dat kun je doen door bijvoorbeeld af te rasteren, of gewoon af en toe bij te snoeien. De Lampionplant bloeit in de maanden juni tot en met september. Lampionnen op de kop drogen aan de takjes, of los drogen op een droogrek.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.