Kurkuma longa knol kopen, Curcuma Indiase Geelwortel Koenier Koenyit kopen | Moestuinland
Kurkuma knol, Curcuma longa
Kurkuma is een Indiase specerij met een bittere smaak en een duidelijk aroma. Wordt in de keuken gebruikt en ook als medicijn verkrijgbaar.

Artikelnummer

Y129150

Verwachte levertijd

niet meer leverbaar

ÔéČ┬á3,99
Prijs per 1 knol
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Kurkuma (Geelwortel) knol kopen

Kurkuma is een Inidase specerij dat uit de Curcuma longa plant gewonnen wordt. Deze bijzondere plant kun je nu zelf uit knollen telen. Kurkuma kennen we ook onder tal van andere namen, zoals: Geelwortel, Koenier, Koenjit, Kunyit en Tarmeriek. Kurkuma heeft een bittere smaak en een duidelijk aroma, dat in veel gerechten toe te passen is. Ook wordt Kurkuma gebruikt voor het kleuren van gerechten en ingrediënten. In curry wordt het typisch gebruikt voor de geur. Ook buiten het eten wordt Kurkuma gebruikt, zoals de kleurstof voor inkt. Bij Kurkuma wordt bijna altijd het gebruik van de wortels bedoeld. De bladeren zijn ook te gebruiken, maar dit is doorgaans niet gebruikelijk bij de teelt en verwerking. Ook wordt Kurkuma gebruikt in de geneeskunde, hoewel er ook voor gewaarschuwd wordt in combinatie met andere medicijnen. Kurkuma wordt gebruikt als medicijn bij wondjes, trombose en hersenaandoeningen. Ook wordt vaak beweerd dat het Alzheimer tegengaat. Hoe dan ook, een lekkere smaakmaker!

Hoe moet ik Kurkuma telen?

Je kunt de Curcuma longa knol het beste poten in de maanden maart, april of mei. Kies hiervoor een warme en beschutte plek uit in de tuin of moestuin. De Indiase Geelwortel heeft namelijk behoefte aan warmte. Zorg er verder voor dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te nat, want dan kan de plant gaan rotten. Je kunt de wortelstokken van de Curcuma plant oogsten rond de maanden september/oktober. Doe dit als de bladeren afgestorven zijn. Na het oogsten van de wortelstokken, deze laten drogen. Niet teveel oogsten, zodat de plant elk jaar nog door kan groeien. Het is ten slotte een vaste plant. De Curcuma longa plant mag niet worden gesnoeid. Telkens wat gedroogde bladeren weghalen is voldoende. Smakelijk eten!

Curcuma longa specificaties:

  • Inhoud: 1 Curcuma longa knol;

  • Poten: maart-mei;

  • Oogsten: september/oktober;

  • Latijnse naam: Curcuma longa.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.