Paarse koolrabi zaden kopen
Deze biologische zaden produceren een paarskleurige kool boven de grond. Koolrabi Blaro is ook te telen in het wit, maar de paarse variant is smaakvoller dan de witte versie. Deze groente is erg gezond en in veel verschillende vormen te bereiden. De smaak van koorabi komt overeen met die van bloemkool. Overigens is de binnenkant ook wit van kleur. Rauw kun je het ook eten, dan komt de smaak overeen met die van selderij. Echt het proberen waard, ook een leuk beeld voor in de moestuin.
Hoe moet je koolrabi telen?
Koolrabi Violet is best eenvoudig te telen. Het Nederlandse klimaat is uitermate geschikt voor deze koolsoort. Zaaien onder glas in de maanden februari, maart en april. Zaai in (pers)potjes, zodat je de jonge plantjes makkelijk kunt uitplanten. De zaden zijn ook direct in de vollegrond te zaaien, in de maanden april tot en met juni. Zorg voor een goed gecomposteerde grond, die ook voldoende water krijgt als de koolrabi in de grond zit. Ideale kiemtemperatuur bedraagd 15 graden. Na ongeveer 2 weken zullen de zaden ontkiemt zijn. Uitplanten met een afstand van 30 centimeter tussen de planten. Niet te lang wachten met oogsten, want dan gaat de smaak verloren en wordt de koolrabi te vlezig. Lang te bewaren bij een lage temperatuur.
-
Zaaien in potjes of in de vollegrond;
-
Kiemproces duurt 14 dagen;
-
Vraagt voldoende compost en water.
Deze koolrabi Violet zaden zijn volgens de biologische wijze geteeld, schoon gemaakt en verpakt. Gecontroleerd en ingevoerd in het SKAL systeem.