Kogeldistel zaden kopen, Blauw Echinops
Kogeldistel zaden, Blauw Echinops
Echinops ritro - De Distel staat niet bij iedereen bekend om zijn mooie vorm en kleur. Echter deze kogeldistel is een prachtig exemplaar om in de tuin te hebben!

Artikelnummer

SL5445

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Blauwe Kogeldistel zaden kopen

Deze Kogeldistel in de kleur blauw is prachtig in diverse soorten manieren zoals perken, borders en achtergrondbeplanting. Ook kun je de kogeldistel telen als snijbloem en als drooglbloem. De Kogeldistel heet officieel Echinops ritro. De distel is een echte vlinderplant, die ook nog eens super decoratieve plant is met zijn bijzondere bol distel. Deze blauwe bollen houden hun kleur ook goed vast als ze geplukt zijn, alleen is dit minder het geval als de kogeldistels niet in de volle zon zijn gedroogd. Kortom, een prachtige en opvallende bloem die wel 120 centimeter hoog kan worden!

Meerjarige distel telen

Je kunt het zaad van deze blauwe kogeldistel zaaien onder glas in de maanden maart, april en mei. De zaden kun je ook direct in de volle grond zaaien, en dan in de maanden mei, juni en juli. Als je hebt voorgezaaid binnenshuis, dan moet je de jonge planten vanaf half mei uitplanten en dan op ongeveer 45 centimeter van elkaar. Zaaien kun je het beste doen bij een temperatuur van ongeveer 18 graden, waarbij het zaad er zo'n 21 dagen over doet om uit te komen en te ontkiemen. De kogeldistel zal in het 2e jaar bloeien na het zaaien. Deze bloeiperiode is van juni tot en met september. De Distels zijn meerjarig en je kunt er dus meer jaren van genieten. 

Verpakking bevat ongeveer 35 zaden.  

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.