Klokwinde zaden kopen, Cobaea scandens (Alba) | Moestuinland Hoe moet ik de klokwinde zaaien? | Moestuinland
Klokwinde zaden kopen, Cobaea scandens (Alba) | Moestuinland Hoe moet ik de klokwinde zaaien? | Moestuinland
Klokwinde Zaden, Cobaea scandens (Alba)
De Klokwinde is een prachtige, witte klimmer met hele mooie bloemen. Deze plant kan wel 350 centimeter hoog worden! De bloemen zijn, zoals de naam al zegt, klokvormig.

Artikelnummer

080924

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Klokwinde zaden kopen

De Cobaea scandes is eigenlijk de echte naam voor de Klokwinde. Echter doordat de vorm van deze plant, of eigenlijk van de bloemen, op de vorm van een klok lijkt, draagt het de naam klokwinde. De bloemen zijn echt schitterend om te zien, mooi van vorm en prachtig wit van kleur. De Klokwinde is geen harde groeier, maar als het weer wat zonnig is, groeit hij enorm hard. De Klokwinde is een echte 'Climbing Flower' en kan dan ook wel een hoogte bereiken van 350 centimeter. De klokwinde bloeit van juli tot en met september. 

Hoe moet je klokwinde zaaien?

De zaden van de klokwinde kun je al vanaf februari onder glas zaaien. Dit kan nog tot en met april. Zaai je liever direct ter plaatse, dan kan dit vanaf eind maart tot eind mei. De onder glas gezaaide planten half mei uitplanten op een zonnig plek. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de zaden ontkiemt zullen zijn, waar het onder glas iets sneller gaat dan in de vollegrond. De planten hebben voldoende zonlicht en warmte nodig, daar groeien ze sneller door. Ongeveer 90 dagen na het zaaien zullen de eerste bloemen van de Klokwinde gaan bloeien.

In het kort:

  • Er zit ongeveer voor 2 gram aan zaad in een zakje;

  • Per zakje ongeveer 26 zaden;

  • Genoeg zaad voor 10 vierkante meter.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.