Klokken van Ierland zaden kopen, Moluccella laevis | Moestuinland Beschrijving Klokken van Ierland zaaien | Moestuinland
Klokken van Ierland zaden kopen, Moluccella laevis | Moestuinland Beschrijving Klokken van Ierland zaaien | Moestuinland
Moluccella zaden, Klokken van Ierland
Moluccella laevis - Prachtige, sterke bloemen die bijzonder goed te gebruiken zijn als snijbloem in boeketten. Ook erg mooi in de tuin.

Artikelnummer

004505

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Klokken van Ierland zaad bestellen

Molucella laevis, beter bekend als de Klokken van Ierland, Ierse Bellen of Bells of Ireland. Deze verfijnde bloem, afkomstig uit de Molukse eilanden, schittert als een groene parel in menig tuinlandschap en verdient ongetwijfeld een ereplaats in uw tuin of moestuin. De betoverende schoonheid van Molucella laevis is te danken aan de unieke, klokvormige bloemen die zich opvallend omhoog strekken langs stevige stelen. De frisse, groene tinten van de bloemen en de omringende bladeren brengen een verkwikkende sfeer in elke buitenruimte. De naam "Bells of Ireland" weerspiegelt treffend de vorm van de bloemen en roept een gevoel van vreugde en sereniteit op.

Moluccella laevis in de moestuin

In uw moestuin kan het kweken van Molucella laevis een lonende ervaring zijn. Deze plant gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke omgevingen met goed doorlatende grond. Het is raadzaam om de zaden rechtstreeks in de grond te zaaien, bij voorkeur in het voorjaar wanneer de kans op vorst voorbij is. De plant heeft de neiging om wat ruimte nodig te hebben, dus houd rekening met voldoende afstand tussen de zaailingen. Eenmaal gevestigd, zal de Bells of Ireland u betoveren met zijn groeiproces. De slanke stelen kunnen hoogtes tot wel 60-90 centimeter bereiken, waardoor ze een elegante verticaliteit aan uw moestuin toevoegen.

Groenwitte klokjes bloemen

Tijdens de zomermaanden worden de groene klokvormige bloemen afgewisseld met delicate witte bloemetjes die subtiel in het geheel zijn verweven. Deze charmante bloemen kunnen ook worden gebruikt in diverse bloemstukken en boeketten om een vleugje natuurlijke schoon aan uw interieur toe te voegen. Bovendien trekt de Bells of Ireland ook bestuivende insecten aan, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem in uw moestuin.

Moluccella laevis zaaien en kweken

Je kunt de bloemenzaden zaaien van half maart tot en met eind april onder glas, of van half april tot en met eind mei in de grond. Als de jonge planten opgekomen zijn, kun je ze na 5 tot 6 weken uitplanten op de plek van bestemming. Bloeitijd is van juli tot en met augustus.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.