Klaproos zaden kopen, Papaver rhoeas | Moestuinland Klaproos zaden kopen, papaver rhoeas beschrijving zaaien | Moestuinland
Klaproos zaden kopen, Papaver rhoeas | Moestuinland Klaproos zaden kopen, papaver rhoeas beschrijving zaaien | Moestuinland
Klaproos Zaden, Papaver rhoeas (Single Red)
De rode klaproos is wel de meest bekendste in zijn soort. De Papaver rhoeas is wel een grote variant. Deze poppy kan wel 90 centimeter hoog worden!

Artikelnummer

080853

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Grote klaproos zaden kopen

De rode klaproos is in ons land doorgaans de meest bekende. En overigens niet alleen in ons land, maar ook in het Verenigd Koninkrijk. Daar worden de klaprozen, of Papaver rhoeas, gebruikt tijdens de herdenking aan de Eerste Wereldoorlog. Deze daargenoemde poppy's, blinken fel uit in hoogte en kleur. Een prachtig scharlaken rode bloem, maar tevens ook erg teer. De mooie rode kleur van de klaproos doet het erg mooi in de siertuin of in borders. Ook in de moestuin prima aanvulling, en daarnaast ook een goede bijentrekker trouwens! De klaproos Papaver rhoeas kan wel 90 centimeter hoog worden en heeft een grote bloem.


Hoe moet je klaprozen zaaien?

De klaproos zaden zijn te zaaien vanaf eind maart tot en met eind mei. Je kunt ervoor kiezen om breedwerpig te zaaien, uit de losse pols. Ook kun je wat meer orde aanbrengen in het zaaien door op regels te zaaien. Na de opkomst van de jonge klaprozen wel iets uitdunnen. De bloeitijd van de klaprozen duurt doorgaans van juni tot en met september. De klaproos is een eenjarige plant. 

In het kort:

  • Er zit ongeveer 1 gram aan zaden in een zakje;

  • Er zitten ongeveer 9000 zaden in een zakje met klaproos zaden;

  • In een zakje zit ongeveer genoeg voor 2 vierkante meter aan klaprozen. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.