Biologische klaproos zaden kopen, Gewone of grote klaproos | Moestuinland
Klaproos zaden, Rode klaproos (papaver) | BIO
Papaver rhoeas - De klaproos groeit erg snel en is een eenjarige plant. Kan wel 70 centimeter hoog worden. Daarom ook 'grote klaproos' genoemd. Tevens goede bijenlokker die mooi bloeit.

Artikelnummer

SL5906

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

De afkomst van klaproos zaden

Zaden voor de teelt van de gewone klaproos, ook wel papaver genoemd. De klaproos groeit erg snel en heeft hele mooie rode bladeren. De klaproos kent zijn oorsprong in Azië. Tegenwoordig wordt de klaproos vooral gebruikt voor het eren van omgekomen soldaten in de Eerste Wereldoorlog. De klaproos kan in diverse soorten omgevingen gebruikt worden. Zo staat de klaproos mooi in perken en borders, maar ook mooi als kleur verrijker in een wilde tuin.

Klaproos zelf telen

De klaproos zaden zijn in de vollegrond te zaaien in de maanden maart, april en mei. Het is nodig om direct in de vollegrond te zaaien, aangezien de klaproos ontzettend slecht tegen overpoten kan. De plant is namelijk erg fragiel en teer. De grond waarop gezaaid wordt moet bij voorkeur een arme grond zijn. Niet te dik zaaien en bij de opkomst mogelijk uitdunnen als het te veel is, dit is niet percee nodig. Zaaien bij een temperatuur van 18 graden. Kiemduur bedraagd 20 dagen. De klaproos bloeit in de maanden juni, juli en augustus.

Biologische klaproos/papaver zaden

De zaden van deze klaproos zijn geteeld, verschoond en verpakt volgens de richtlijnen van de biologische teelt. Dit betekent onder andere dat de zaden niet zijn geproduceerd met kunstmest, dat er geen chemicaliën zijn toegevoegd en dat de zaden op een zo'n natuurlijk mogelijke manier geteeld zijn. Gecontroleerd door stichting SKAL. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.