Kiemvaas kopen voor kiemen van peulen, vruchten en pitten | Moestuinland Productafbeelding kweekvaas L avocado pitten bollen telen en kiemen | Moestuinland Opening in de kiemvaas | Moestuinland Kiemvaasje onderkant met deksel | Moestuinland Sfeerfoto kiemvaas kopen avocado | Moestuinland
Kiemvaas kopen voor kiemen van peulen, vruchten en pitten | Moestuinland Productafbeelding kweekvaas L avocado pitten bollen telen en kiemen | Moestuinland Opening in de kiemvaas | Moestuinland Kiemvaasje onderkant met deksel | Moestuinland Sfeerfoto kiemvaas kopen avocado | Moestuinland
Kiemvaas, Kweekvaas (pitten, peulvruchten, bollen)
Met de kiemvaas kweek je makkelijk pitten, vruchten, bollen op een alternatieve manier. Neemt alleen water op, zoveel hij nodig heeft.

Artikelnummer

ZAGG96

€ 5,99
Prijs per stuk
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Kiemvaas voor kiemen van o.a. avocado kopen

Met de kiemvaas kun je beginnen met het kiemen en telen van pitten, bollen, noten en diverse zaden. Het principe van een kiemvaas is de werking tussen de vrucht en het water, die elkaar niet raken. Sommige vruchten zoals de avocado pit, kun je (bijna) niet in de grond stoppen en wachten tot deze ontkiemt. Deze heeft voornamelijk water nodig, zonder dat er teveel water op de vrucht komt en deze begint met rotten. De vrucht, noot, bol of zaadje hang je in de opening, in een schaaltje met een gat erin. De wortels of wortelstok steek je door dit gaatje, in het water wat in de kiemvaas eronder zit. Zo raken alleen de wortels het water, wat schimmel tegengaat, en waarbij de wortels genoeg water kunnen drinken, zoveel als nodig is. 

Pitten en noten ontkiemen

Naast het kiemen en telen van avocado's in het water, kun je ook veel zaden, noten en andere pitten op deze manier laten kiemen. Je hebt geen zand of aarde nodig, en enkel een beetje lauwwarm water. Ook heb je geen last van onkruid dat je weg moet halen, omdat dit er gewoonweg niet is. Ook is deze manier van ontkiemen erg leerzaam voor kinderen, zodat ze kunnen zien hoe de plant groeit en hoe de wortels zich naar beneden uitspreiden. De kiemvaas is naast pitten, ook geschikt voor sommige bloembollen, zoals tulpen en bij het vermeerderen van planten door stekken/stekjes. 

Glazen kiemvaas met meerdere openingen

Deze kiemvazen zijn gemaakt van glas, zowel de vaasjes, als de deksels met de openingen. De kiemvazen zijn bedoeld voor het gebruik in huis.
Kiemvaas S: Kiemvaas met 1 opening (1,4 centimeter diameter). Hoogte van de kiemvaas is 8 centimeter. De diameter van de kiemvaas is 9 centimeter. De kiemvaas heeft een inhoud van 0,18 liter.
Kiemvaas M: Kiemvaas met 1 opening (2,7 centimeter diameter). Hoogte van de kiemvaas is 11,5 centimeter. De diameter van de kiemvaas is 9 centimeter. De kiemvaas heeft een inhoud van 0,28 liter.
Kiemvaas L (meerdere openingen): Kiemvaas met 9 openingen in een kwadrant (0,9 centimeter diameter). Hoogte van de kiemvaas is 10,8 centimeter. De diameter van de kiemvaas is 12 centimeter. De kiemvaas heeft een inhoud van 0,58 liter.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.