Kiempot met schaal, Set van 2 inclusief zaden

Deze Duo Sprouting potten zijn geschikt om spruitgroente in te kweken. Inclusief 2 zakjes zaden om direct aan de slag te gaan!

Artikelnummer

Z085388 

€ 16,99
Prijs per stuk

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Kiempot kopen om spruitgroente te telen

Deze Duo Kiempotten zijn ideaal om te gebruiken als je spruitgroente of kiemgroente wilt gaan telen. In deze set van 2 kiempotten zitten 2 potten (per pot inhoud 450 ml) met een witte schaal om de potten in te zetten en een rek waar de potten in gezet kunnen worden. De potten zijn van glas en hebben een rooster, waardoor je het water kunt afgieten en waardoor er lucht bij de zaden en de kiemplantjes kan komen.

Kiemgroente kweken in een glazen pot

Je kunt kiemgroente ontzettend gemakkelijk kweken met deze glazen duo kweekpot. Het werkt als volgt: Strooi ongeveer een eetlepel met zaden in de kiempot. Hierna vul je de kiempot met wat lauw water. Het rooster kan erop gedraaid worden en het water kun je er weer uit laten lopen. Hierna kun je de Sprouting potten in het rek zetten bij kamertemperatuur. Na ongeveer 5 dagen zullen de zaden vollledig ontkiemt zijn. Je kunt dan de deksels eraf draaien en de spruitgroente eruit halen. Even laten drogen voor het consumeren. Ook kun je de spruitgroente maximaal een week in de koelkast bewaren. 

Het hele jaar telen

Het leuke aan het telen van Organic Sprouting is dat je het hele jaar kunt telen. Van de zomer tot de winter. Aangezien het binnenshuis is, en je de schalen alleen maar nodig hebt en geen grond, is dit een makkelijke manier om te kweken. Het is ook een te telen soort die snel klaar is. Na ongeveer 5-6 dagen kun je al oogsten! Daarom ook voor kinderen erg leuk. Tevens als cadeau leuk om te geven, zeker omdat er 2 soorten zaden bij zitten, zodat je direct kunt zaaien. Er wordt een zakje Salademix en Daikonkers bijgeleverd.

Bekijk hieronder in een fimpje hoe je je eigen kiemgroente kunt telen:

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.