Kattensnor zaden kopen, White Queen | Moestuinland
Kattensnor zaden, White Queen (Cleome)
Cleome spinosa - Deze prachtige witte bloeier wordt Kattensnor genoemd naar de snorharen die de bloem heeft. Bloeit nog tot de eerste nachtvorst in het land is.

Artikelnummer

SL5330

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Kattensnor zaden kopen

De Kattensnor is een hele mooie bloeiende plant die zijn naam eer aan doet. Deze witte variant van de Kattensnor, of de Cleome spinosa, heeft namelijk hele lange meeldraden die wat weg hebben van kattenharen. De meeldraden zijn paars tot lichtblauw van kleur en komen voort uit hagelwitte bloembladeren. De steel van deze bloem en ook de schutbladeren zijn wat stekelig, om natuurlijke vijanden mee af te schrikken. De stengels zijn kleverig en een beetje harig. De Kattensnor is bij uitstek echt een goede bloemensoort voor het aantrekken van bijen en vlinders. 

Hoe moet ik Kattensnor zaaien?

Je kunt de Kattensnor zaden al vroeg in het seizoen zaaien. Dit kan namelijk in de maanden maart en april al onder glas. Als de jonge plantjes hanteerbaar zijn kun je ze verspenen en oppotten, om ze pas na half mei in de volle grond uit te planten. De bloemen mogen namelijk geen vorst over zich heen krijgen, want dat redden ze niet. Je kunt er ook voor kiezen om de zaden in de volle grond meteen te zaaien. Dit kan in de maanden vanaf eind mei en juni. Houdt rekening met voldoende warmte om de zaden te laten ontkiemen. Na ongeveer 21 dagen zullen ze dat doen. In de maanden juli, augustus en september bloeit de Kattensnor White Queen in vol ornaat, tot de eerste nachtvorst zijn intrede in het land doet. Ook na de bloei blijven de kenmerkende kattenharen aan de plant zitten.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.