Kalebas zaden kopen, Flessenplant (Fleskalebas) | Moestuinland
Kalebas zaden, Flessenplant (fleskalebas)
Witbloeiende pompoensoort of kalebas soort met vruchten die je kunt gebruiken als vogelhuisje. Uithollen en ophangen.

Artikelnummer

SL6110

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Fleskalebas zaden kopen

Deze Flessenplant is een leuke kalebassoort die bijzonder goed te kweken is. Leuke teelt van hangen vruchten, in de vorm van flessen. De fleskalebassen zijn goed uit te hollen en op te hangen, zodat vogels er in gaan wonen en ze de kalebas gebruiken als vogelhuisje. Witbloeiende plant, die dus ook voor de plant en de vruchten alleen, erg goed geteeld kan worden. Stevige vruchten in een groene kleur, met mooie flespompoen vormen.

Flessenplant vogelhuisje kweken

Je kunt de decoratieve fleskalebas zaden zaaien in het voorjaar. Wil je zaaien onder glas, dan kun je dat doen in de maanden april en mei. Direct in de grond kan ook, dit doe je van half mei tot en met eind juni. Kies een warm plekje uit. Bij binnen voorzaaien: Na de opkomst afharden, verspenen en buiten uitplanten vanaf half mei. De kalebassen zijn te oogsten in de maanden augustus, september en oktober.

Flespompoen kweken op composthoop

De fleskalebas is goed te kweken op een composthoop, omdat de vruchten extra groot worden bij goede voeding. Echter is het kweken van de vruchtgewassen op een plek waar je ze omhoog kunt laten leiden ook erg mooi. Zo hangen de 'flessen' mooi aan de trossen, en is de plant erg mooi om te zien. Eenmaal geoogst, kun je de vruchten het beste drogen op een donkere, koele plaats.

Verpakking bevat ongeveer 3 gram zaad, wat zo'n 25 zaden zijn.
Latijnse naam: Cucurbita lagenaria

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.