Juffertje in het groen zaden kopen, Jekyll Blue Miss | Moestuinland
Juffertje-in-het-groen zaden, Nigella
Nigella damascena - Het juffertje-in-het-groen is een bekende plant die ook in ons land te vinden is in het wild. Mooie blauwe bloemen die gemakkelijk te telen zijn.

Artikelnummer

SL5885

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Juffertje-in-het-groen zaden kopen

Het juffertje-in-het-groen is een bekende plant, en wordt in ons land best veel geteelt. Naast de prachtige verschijning van dit bloemetje, is ook de manier van telen een voordeel om deze bloem te telen. De teelt is namelijk erg eenvoudig en goed te doen voor mensen zonder enige ervaring (de zogenaamde groene vingers) en ook voor bijvoorbeeld kinderen. De bloemen worden ongeveer 30 tot 40 centimeter hoog en hebben prachtige blauwe bloemen. De bladeren zijn licht van kleur en hebben een decoratieve vorm. Het Juffertje in 't groen is te gebruiken als snijbloem en als droogbloem, waarbij de zaaddozen ideaal zijn om te drogen. Het juffertje bloeit een lange tijd!

Hoe moet ik Nigella damascena zaaien?

Je kunt  de Nigella zaaien onder glas in de maanden maart en april. Echter heeft het de voorkeur om de zaden meteen buiten te zaaien, en dan wel in de maanden mei en juni. Als je binnen zaait worden de plantjes namelijk te snel groot en krijg je lange dunne stengels die het vaak niet lang volhouden. De beste zaaitemperatuur is ongeveer 18 graden, en het duurt 2 weken voordat de zaden ontkiemt zullen zijn. De bloemen zijn eenjarig en ze bloeien in de maanden juni tot en met het einde van september. Lekker lang genieten dus!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.