Judaspenning zaden kopen, Tweejarig bloemenzaad Lunaria annua | Moestuinland
Judaspenning zaden, Lunaria (mix)
Lunaria biennis annua - Judaspenning bloemen hebben paarse en witte bloemen. De vruchten zitten in een rond vliesje als zaaddoos. Goede drachtplant.

Artikelnummer

SL5780

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Judaspenning zaden kopen

Deze populaire bloem wordt al jaren geteeld en is tegenwoordig ook zelfs in het wild in Nederland te vinden. De Judaspenning staat bekend om zijn opvallende zaaddozen waar deze ook zijn naam aan te danken heeft. De zaaddoos van de Judaspenning lijkt namelijk op geld vanwege het ronde vliesje met de zaden erin. De bloemen zelf bloeien met violette en witte bloemen die ook geliefd zijn bij bijen, vlinders en hommels. Een echte drachtplant. De zaaddozen kun je laten drogen (omgekeerd ophangen).

Judaspenning telen uit zaad

Je kunt de Judaspenning of Lunaria annua zaden direct in de volle grond zaaien, vanaf half mei tot en met eind juli. De ideale kiemtemperatuur ligt rond de 16 graden, waarbij de zaden er ongeveer 18 dagen over doen om te ontkiemen. Het zijn tweejarige bloemen, waarbij de bloemen in het 2e jaar zullen bloeien (mei en juni). Judaspenning kan goed op half zon-schaduw plekken staan en is dus in ons kikkerlandje niet moeilijk om te telen. 

Zakje zaad bevat ongeveer 65 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.