Korenlelie bloembollen kopen, Ixia Spotlight | Moestuinland
Korenlelie bloembollen, Ixia Spotlight
De Korenlelie of Ixia is een bijzondere bollensoort. Geschikt voor in de pot en in de tuin. Voorkeur voor een zonnig plekje.

Artikelnummer

Z872961

Levertijd

Medio september (hele bestelling in 1 keer)

ÔéČ┬á2,75
Prijs per 20 bloembollen
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Ixia Korenlelie bloembollen kopen

De Ixia is een wat onbekende bloemensoort in ons land. Echter dit is niet te koppelen als je ziet hoe ontzettend mooi deze bloem kan worden. De Ixia Spotlight, ook wel bekend als de Korenlelie, is een plant met stervormige bloemen. De bloemen hebben een fijne, frisse geur. De Ixia wordt ongeveer 25 centimeter hoog en heeft roze bladeren. Aan de binnenkant van de bloem zijn de bladeren wat donkerder van kleur, tegen het rode/paarse aan. Je kunt de Ixia zowel gebruiken als plant voor in de volle grond, als ook om de bloemen te telen in potten. De Ixia komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Ook geschikt om te gebruiken als snijbloem. 

Ixia bloembollen telen

Je kunt de bloembollen van de Ixia poten in het najaar en het voorjaar. Als je de Ixia gaat gebruiken als najaarsbol, dan kun je deze planten in de maanden september tot december. Doe dit in goed losgewerkte grond, waarbij je de punten van de bloembollen naar boven plaatst. De plek waar je de Ixia bollen gaat poten, heeft de voorkeur voor een warm, zonnig plekje. Na het planten van de bloembollen, de grond goed vochtig houden. Vooral als het een wat droog jaar en een droge zomer is geweest. De Ixia is een winterharde plant en bloeit in de maanden juni en juli.

  • Inhoud: 20 bloembollen

  • Planten in maart tot mei, of september tot december

  • Bloeit van juni tot augustus

  • Bolgrootte: 5 centimeter

  • Hoogte: 45 centimeter

Tot het planten, de bloembollen droog en koel bewaren.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.