Iris germanica wortelstok kopen, Blauwe Lis Loop the loop | moestuinland
Iris bloembollen, Loop the loop (Blauwe Lis)
Iris germanica - Deze bijzondere Iris germanica bloeit met blauw/witte bloemen. Ook wel bekend als de Baardiris. Bloeit al vroeg!

Artikelnummer

Y125450

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

ÔéČ┬á3,99
Prijs per stuk
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Iris germanica wortelstok kopen

De Iris germanica is een bijzondere Iris soort. De planten zijn meerjarig, winterhard en komen elk jaar groter en rijker in bloei terug. Deze schitterende bloemen hebben gerafelde randen in een paarse kleur. De binnenkant van de bloembladeren is wit van kleur, en de kleuren lopen mooi over. De stengels van de Iris planten zijn fris groen van kleur. De Iris germanica kennen we in het Nederlands als de Blauwe Lis of Baardiris. Deze Iris soort komt van origine voor in de zuidelijke landen van Europa. De honingklieren van de planten zitten diep in de bloem, en de bijen en hommels moeten dus flink naar binnen om er wat lekkers uit te halen. Echter zijn ze er wel hartstikke dol op, ze zijn namelijk erg geliefd bij deze insecten. Erg mooi in tuinen als sierplant, maar ook erg mooi en goed te gebruiken als snijbloem.

Hoe moet ik Iris germanica telen?

Je kunt de Iris germanica 'loop the loop' poten in het voorjaar in de maanden maart, april en mei. Poot de wortelstokken op ongeveer 10 centimeter diepte. Na het poten van de wortelstok goed water geven. Bij meerdere wortelstokken, ongeveer 30 centimeter tussen de wortels aanhouden. Deze vaste plant kan zowel geteeld worden op een zonnig plekje in de tuin, maar ook op plekken met halfschaduw. Daarom ook erg goed toepasbaar in de wat 'moeilijkere' tuinen.De Iris germanica bloeit in de maanden mei en juni en wordt ongeveer 80 tot 90 centimeter hoog.

De Iris 'loop the loop' in het kort:

  • Latijnse naam: Iris germanica;

  • Inhoud: 1 wortelstok;

  • Poten: maart, april, mei;

  • Bloei: mei, juni;

  • Hoogte: 80-90 centimeter.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.