Hollandse Iris bloembollen kopen, Hollandica Mix (15 stuks najaar) | Moestuinland
Iris bloembollen, Hollandica Mix
Deze Hollandse Iris bloeit prachtig rond de maanden juni en juli. Deze Irisbollen moet je poten in het najaar, zodat ze overwinteren.

Artikelnummer

Y310590

Levertijd

Medio september (hele bestelling in 1 keer)

ÔéČ┬á3,50
Prijs per 25 bloembollen
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Iris bloembollen kopen

De Iris is een prachtige, kleurrijke bloem die in in heel veel verschillende soorten kleuren voorkomt. Deze bloembollen mix is gevuld met 25 bloembollen. Deze bloembollen komen van Nederlandse bodem en heten daarom ook wel Hollandse Mix of Iris Hollandica. Deze Irisbollen bloeien rond de maanden juni en juli en dragen de kleuren paars, geel en wit en alles wat er tussen zit. De bloemen zijn groot en hebben een opvallende uitstraling met een doorsnede van ongeveer 10 centimeter. Ook te gebruiken als snijbloem vanwege de ontzettend stevige stelen van deze bloemen.

Hoe moet ik Iris telen?

Je kunt de Irisbollen poten van september tot en met december. Eventueel zou je ze ook voor de voorjaarsteelt kunnen gebruiken, en dan poot je ze van mei tot en met juni. Dit geldt vooral voor zware (klei)grond. Als je gewone zandgrond hebt, kun je ze het beste poten in het najaar, de bloembollen zijn dan winterhard. De Iris wordt ongeveer 50 centimeter hoog en bloeit dus in de maanden juni en juli. 

 

  • Inhoud: 25 bloembollen

  • Poten: Van september tot en met december, of in mei'juni voor herplanting. 

  • Poten in het najaar, bloeit in de zomer. 
  • Bolgrootte: 7/8
  • Hoogte: 50 centimeter

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.