Inheems bloemenmengsel zaden kopen, 15 soorten | Moestuinland Zijkant bloemenmengsel, inheems | Moestuinland Gemakkelijk uit te strooien zaad | Moestuinland
Inheems bloemenmengsel zaden kopen, 15 soorten | Moestuinland Zijkant bloemenmengsel, inheems | Moestuinland Gemakkelijk uit te strooien zaad | Moestuinland
Inheems bloemenmengsel zaden, Mix (15 soorten)
Inheemse bloemen zijn soorten die van nature in Nederland voorkomen. Deze zadenmix bevat 15 soorten inheemse bloemen.

Artikelnummer

Z085036

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á8,50
Prijs per doosje (100 gram)
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Inheemse bloemen zadenmix kopen

Inheemse bloemen en zaden in je tuin of moestuin brengen niet alleen prachtige kleuren en diversiteit, maar dragen ook bij aan de lokale biodiversiteit en ecosysteemgezondheid. Het kiezen voor inheemse planten heeft tal van voordelen en is een milieuvriendelijke keuze. Hier zijn enkele redenen waarom het de moeite waard is om inheemse bloemen en zaden te overwegen:

 1. Aangepast aan het lokale klimaat: Inheemse planten zijn aangepast aan de specifieke weersomstandigheden en bodemgesteldheid van ons eigen Nederland. Hierdoor zijn ze over het algemeen gemakkelijker te onderhouden en vereisen ze minder water en bemesting.

 2. Onderhoudsarm: Inheemse planten zijn vaak robuust en kunnen gedijen met minimaal onderhoud. Dit betekent minder werk voor jou en minder behoefte aan kunstmatige meststoffen, pesticiden of andere troep.

 3. Wildlife-aantrekkelijk: Inheemse bloemen trekken lokale fauna aan, zoals bijen, vlinders en vogels. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen, wat bijdraagt aan het behoud van de natuurlijke biodiversiteit in jouw omgeving.

 4. Esthetische waarde: Inheemse bloemen zijn niet alleen functioneel, maar ook mooi. Ze kunnen jouw tuin of moestuin transformeren met een natuurlijke schoonheid die perfect past bij de omgeving.

 5. Milieuvriendelijk: Door inheemse planten te kiezen, verminder je de noodzaak van exotische, water- en onderhoudsintensieve planten. Dit draagt bij aan waterbesparing en helpt bodemerosie te voorkomen.

Kortom: Het gebruik van inheemse bloemen en zaden is niet alleen goed voor jouw tuin, maar ook voor het behoud van lokale ecosystemen. Het bevordert een gezondere, duurzamere benadering van tuinieren die zowel jou als het milieu ten goede komt.

Inheemse bloemen in de moestuin

Deze verpakking bevat de 15 meest mooie inheemse bloemen van ons land. De verpakking is gevuld met 100 gram: 50 gram aam bloemzaad, en 50 gram aan een zaaimedium van biologisch afbreekbaar maïs-granulaat voor een gelijkmatige uitstrooi en een mooi eindresultaat. Bevat onder andere: Achillea, Papaver, Lythrum, Chysanteum, Centaurea, Malva, etc. De bloemen in deze bloemzaden mix geven 5 maanden bloei. Ook zeer aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten.

Te zaaien van maart tot en met juni. De bloeiperiode van de bloemen is van mei tot en met oktober. Het doosje bevat 3 strooigaten, zodat je meteen kunt gaan inzaaien. Genoeg voor 25 vierkante meter. Op de verpakking staat een zaai-instructie voor het inheemse bloemenmengsel.

Inheems bloemenmengsel

 • 15 soorten bloemen;

 • 100 gram netto (50 gram zaad, 50 gram zaaimedium);

 • 5 maanden bloei

 • Hoogte: 50-100 centimeter;

 • Zaaien: Maart - Juni;

 • Bloeiperiode: Mei - Oktober.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.