Hyacintboon Zaden, Lablab purpreus
0 Reviews | Review toevoegen

De Hyacintboon is een bijzonder mooie klimplant. Met een klimhoogte van 3 meter en roze trossen bloemen, een opvallende verschijning in de tuin!

Artikelnummer

080954 

€ 1,99
Prijs per stuk

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Hyacintboon zaden kopen

De Hyacintboon is een hele mooie klimplant die prachtig staat in de tuin, moestuin of tegen een pergola. De Hyacintboon, of Lablab purpreus, heeft niet voor niets het woordje 'boon' in de naam. Er hangen namelijk buin kleurige peulen tussen de planten. Het is dus eigenlijk ook een peulgewas. De Hyacintboon heeft paarse en roze bladeren die door sommigen zelfs als sla gegeten wordt. Deze bloemen groeien aan lange trossen waarbij het blad een bijzondere kleur heeft, namelijk purpergroen tot roodpurper. De Hyacintboon kan een klimhoogte bereiken van wel 300 centimeter! 

Kan ik de Hyacintboon zaaien?

Je kunt de zaden van de Hyacintboon zaaien onder glas in de maanden maart, april en mei. Nadat de IJsheiligen zijn geweest, rond half mei, kun je de planten uitplanten. Wacht hier echt mee, de Hyacintboon kan namelijk heel slecht tegen de kou en al helemaal tegen nachtvorst. Het is een eenjarige plant en de Lablab Hyacintboon houdt van een plek in de volle zon. Bloeit vooral in de maanden juli en augustus. 

  • Uitplanten op 30 bij 30 centimeter;
  • Genoeg zaden voor een vierkante meter;
  • Ongeveer 3 gram aan zaden per zakje.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.