Haverwortel zaden kopen, scorzobianca Paarse Morgenster Armeluisasperge | Moestuinland
Haverwortel zaden, Paarse Morgenster
Haverwortel kennen we onder verschillende namen, en is eigenlijk een witte schorseneren soort. Bloeit met paarse bloemen.

Artikelnummer

F880583

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Haverwortel zaden kopen

Haverwortel is wortelgewas dat de nodige uitleg behoeft. Om te beginnen de naam van deze mooie groente. Naast Haverwortel kun je het zaad ook Paarse Morgenster, Armeluisasperge, Oesterplant, Boksbaard of Keukenmeidenverdriet noemen. Eigenlijk zijn het gewoon witte Schorseneren, maar de mogelijkheden met deze groente is nog veel groter. Je zult versteld staan wat je er allemaal mee kunt. 

Paarse Morgenster zaad telen

Haverwortel kun je dus ook Paarse Morgenster noemen, en die naam is te danken aan de bloei van paarse bloemknoppen die je als sierplant kunt telen. Echter wordt de Oesterplant (ook een toepasselijke naam) meestal geteeld voor de wortels. Deze hebben een hele bijzondere smaak, die overeenkomt met oesters! Ook de smaak van schorseneren lijkt erop en bevat voedzame, melkachtige sap. Lekker, voedzaam en zelfs heilzaam volgens bepaalde geneeswijzen. Fijne bite! Wel schillen onder water, anders plakt de sap uit de wortels te erg.

Haverwortels in de moestuin zaaien

Je kunt het Haverwortel scorzobianca zaad van maart tot en met juli zaaien. De ideale zaaiperiode begint half april, zeker omdat er in maart meer kans is op vorst. De wortels worden tijdens de teelt ongeveer 30 centimeter, en daarom is het aan te raden om voor het zaaien de grond lekker los te maken zodat ze goed kunnen wortelen. Haverwortel is 2 jarig, maar kan al in het eerste jaar geoogst worden als je de wortels wilt gebruiken. Oogsten in de maanden augustus tot en met februari. Bij strenge vorst afdekken.

Wist je dat deze groente in de oorlog gebruikt werd als koffie? Door koffiebonen schaarste werden de haverwortels gebrand en er koffie van gezet!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.